9.5 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Na Kitajskem odkrili še 49 novih okužb s koronavirusom, v Pekingu zaprli deset sosesk

Na Kitajskem so danes zabeležili še 49 novih primerov okužbe s koronavirusom. Največ, in sicer 36, so jih potrdili v Pekingu, kjer oblasti skušajo zajeziti nov izbruh covida-19, ki je povezan s tržnico mesa ter sadja in zelenjave. V strahu pred drugim valom epidemije so oblasti v Pekingu danes zaprle še deset stanovanjskih sosesk.

V Pekingu so namreč danes odkrili tudi nove primere okužb, ki so povezani s še eno tržnico, in sicer v okrožju Haidian na severozahodu Pekinga, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočile tamkajšnje oblasti. Veleprodajno tržnico Yuquandong in bližnje šole so zaprli, prebivalcem pa so prepovedali zapuščati domove.

Po izbruhu, ki je povezan s tržnico Xinfadi na jugu Pekinga, so v prestolnici začeli množično testiranje za covidom-19. Doslej so testirali že več kot 10.000 ljudi, testirati nameravajo 46.000 prebivalcev na območju, poroča AFP. Oblasti tudi krepijo prizadevanja za izsleditev tistih, ki so tržnico obiskali.

Deset novih primerov okužb, ki so jih na Kitajskem odkrili danes, je bilo po navedbah zdravstvenih oblasti uvoženih iz tujine.

Na Kitajskem, kjer se je v začetku leta začela pandemija, so sicer širjenje bolezni v pretežni meri spravili pod nadzor, vendar pa so prejšnji teden v prestolnici Peking odkrili nov niz primerov. Na Kitajskem zaradi covida-19 trenutno zdravijo 177 ljudi, to pa je najvišje številka od začetka maja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine