7.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Na Dunaju bodo zaprli Center kralja Abdullaha

Avstrijski zvezni svet se je odločil zapreti Center kralja Abdulla na Dunaju. KAICIID – Mednarodni center kralja Abdullaha bin Abdulaziza za medverski in medkulturni dialog, ki ga v veliki meri financira Saudska Arabija, je že dolgo sporen. Neposredni vzrok je skorajšnja izvršitev smrtne kazni 18-letnega Murtaja Qureirisa v Saudski Arabiji. 

 Večinsko odločitev parlamenta mora zdaj izvesti zunanje ministrstvo, ki ga vodi Alexander Schallenberg. Avstrijska ljudska stranka (ÖVP) je podprla nov center pod okriljem ZN.

Na prvi seji zveznega sveta nove vlade pod vodstvom Brigitte Bierlein je bilo odločeno, da se zapre Center Abdullaha na Dunaju.

Predlog je vložila stranka JETZT (PILZ).

Peter Pilz je opozoril na usodo saudskega mladeniča, ki se sooča s smrtno kaznijo zaradi svoje udeležbe na uličnih demonstracijah, ko je imel deset let.

 Murtaja Qureiris

Predlog resolucije, ki jo je predlagal Pilz in ki so se ji pridružili tudi Socialnimi demokrati (SPÖ) in Svobodnjaška stranka (FPÖ), ter poziva k zaprtju Centra kralja Adullaha, je bila sprejeta z večino glasov Socialnih demokratov (SPÖ), Svobodnjaške stranke (FPÖ) in stranke JETZT.

Več TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine