10.3 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Muslimanski nasilneži napadli predvolilni shod

V soboto je v mestu Oldham prišlo napada militantnih muslimanov na poslušalce predvolilnega shoda znanega desnega blogerja Tommyja Robinsona.

Robinson, ki je znan po kritikah spreminjanja Britanije v multikulturno utopijo ter elit, ki to dopuščajo, kandidira na letošnjih volitvah za evropski parlament kot član stranke Brexit. V volilni enoti, kjer kandidira, mu politične elite in lokalne oblasti redno skušajo preprečiti nastope, češ, da ni zaželjen, čeprav njegovi shodi privabijo veliko število obiskovalcev. V soboto je imel shod v Oldhamu in ker v mestu živi tudi precej muslimanov, so oblasti shod želele prepovedati. No, prišlo je do kompromisa, Robinson je pristal, da bo imel shod v četrti Limeside, kjer živi skoraj izključno beli delavski razred. Shod je potekal mirno, dokler ni prišlo, pod varstvom policije (!), okoli tristo zamaskiranih muslimanskih militantov iz »Muslimanske obrambne zveze (MDL)«. Le ti so začeli napadati udeležence shoda, najprej so metali vanje zgolj jajca in razen odpadke, potem pa tudi steklenice, kamenje in celo opeke. Shod je bil, kot rečeno, v soboto in med poslušalci je bilo mnogo firbcev, ki so bili na sobotnem sprehodu, tudi družine z majhnimi otroci. Policisti niso posredovali, ko so steklenice in opeke letele med zbrane mirne državljane, zganili so se šele tedaj, ko so razpenjeni militanti napadli še njih.

Medijo so v veliki večini nasilni napad na poslušalce volilnega shoda gladko prezrli, tisti, ki pa so le poročali, pa so »slučajno« izpustili dejstvo, da so bili napadalci muslimani, da so napadli družine z otroki in da so policisti večino časa, kar je trajal izgred, zgolj opazovali in se zganili šele tedaj, ko so ponoreli muslimani napadli tudi njih.  

Zadnje novice

Sorodne vsebine