13 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Multikulturnost ubija. Dobesedno. In memoriam: Elin Krantz, 10 let kasneje (26. september 2010/2020)

Tisto nedeljo se 27-letna Elin Krantz ni vrnila domov. Bilo je 26. septembra pred natančno desetimi leti. Po obsežni iskalni akciji so jo našli na gozdnatem območju nedaleč od postaje tramvaja. Ležala je razgaljena od pasu navzdol z razkrečenimi nogami, nanjo je bila potisnjena 85-kilogramska skala.

Elin je bila očem prijetna in prijazna Švedinja. Prijatelji so povedali, da nikomur ni nikoli želela nič žalega. Svetlolaska je samo sebe označevala za multikulturno, bila je članica skupine »Radi imamo raznolikost«, zavzemala se je za (ilegalne) migrante. Zato je bil šok toliko večji, ko se je izvedelo, da jo je brutalno posilil in umoril 23-letni Ephrem Tadele Yohannes, priseljenec iz Etiopije. Švedska je bila priča enemu najbolj nagnusnih zločinov v svoji novejši zgodovini.

Elin Krantz mördare Ephrem Yohannes varnas efter slagsmål

Elin Krantz. (Slika: Facebook)

 

 

 

Rekonstrukcija dogodkov je pokazala, da se je modrooka Švedinja iz Göteborga v zgodnjih jutranjih urah (v noči s sobote na nedeljo) s prijatelji peljala s tramvajem. Od postajališča Hjalmar Brantingsplatsen naprej je ostala sama. Izstopila je v bližini svojega doma v Hisingenu. Običajno to ni bila nikoli težava, saj je Švedska vedno veljala za varno državo.

elin krantz | Tumblr

Morilec Ephrem Tadele Yohannes, priseljenec iz Etiopije. (Slika: švedska policija)

Toda na tramvaju je bil tudi 23-letni črnec Ephrem Tadele Yohannes, priseljenec iz Etiopije, ki je nekaj časa živel v Združenih državah Amerike. Voznik tramvaja je kasneje povedal, da je Ephrem vidno nadlegoval Elin, videlo se je, da ji je nelagodno, in da je po izstopu iz tramvaja šel za njo.

AFTONBLADET: Åtal i dag för mordet på Elin Krantz | Aftonbladet

Etiopijec je Elin zasledoval že na tramvaju. Posnetek varnostne kamere. (Slika: švedska policija)

Elin se ni vrnila domov, dan kasneje so jo našli na gozdnatem območju nedaleč od postaje tramvaja. Policisti in forenziki so se ob zgrozili,  črnca so aretirali še isti dan.

Etiopijec je trdil, da je slišal krike in šel pogledati, kaj se dogaja. Videl naj bi, kako sta dva neznanca posilila žensko, vendar se je kmalu izkazalo, da laže. Forenziki so odkrili, da je na njegovi obleki Elina DNK, na Elinem telesu na črnčeva.

Elin, 27, ännu försvunnen | GP

Elin Krantz je bila prijazno, mlado dekle. (Slika: Facebook)

Obdukcija je pokazala, da kje Švedinja najprej utrpela udarec v glavo. Nato jo je Etiopijec posiljeval in davil. Tudi če bi preživela, so bile poškodbe tako hude, da bi posledice čutila za vse življenje. Predvsem ne bi mogla roditi, tako brutalen je bil pri posilstvu črnec.

Po posilstvu jo je vlekel po gozdnih tleh. Brezobzirnež jo je pustil ležati razgaljena od pasu navzdol z razkrečenimi nogami, nato je na njeno glavo in prsni koš zvalil 85-kilogramsko skalo. Ephrem Tadel Yohannes je zločin priznal, leta 2011 je bil obsojen na 16 let zapora, po  prestani kazni bo deportiran iz te skandinavske države. Elin Krantz je v spomin dobila na družbenem omrežju Facebook svojo skupino.

Sweden - Page 6 - Vanguard News Network Forum

Morilec je na Elin zvalil 85-kilogramsko skalo. (Slika: švedska policija)

Ironija je, da je Elin sebe označevala za multikulturno, bila je članica skupine »Radi imamo raznolikost«, zavzemala se je za migrante. Svojo zaupljivost je plačala z življenjem, Ephrem pa je imel v ZDA že bogato kriminalno kartoteko. Pri poročanju o umoru so politično korektni levičarski mediji, da ne bi vznemirjali javnosti, na slikah morilcu prekrili oči,  objavili niso niti polnega imena, samo starost.

Leftism: Swedish Girl, Raped and Killed, Faces of Death Pictures

Elin Krantz. (slika: Facebook)

Prav tako multikulturni medijski mainstream sprva ni želel objaviti slik prizorišča zločina, večina je ignorirala tudi protest Švedov,  levičarski in multikulturni aktivisti pa so potvarjali dejstva, da bi omilili zločin. Šli so celo tako daleč, da so razširjali govorice, češ da je imela Elin Krantz rada »črne konje« in objavili celo posnetek. Seveda se je izkazalo, da na posnetku ni bila nesrečna Elin.

Elin Krantz : Missade hållplatsen – överfölls och mördades

Levičarski mediji so namigovali, da je Elin igrala v filmih za odrasle. Seveda je bila to levičarska laž. (Slika: stockholmalex.blogspot.com)

Na srečo so na Švedskem tudi neodvisni mediji, ki so vse objavili in javnosti pokazali vso strahoto tega ogabnega zločina.

Zadnje novice

Sorodne vsebine