10 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Minuta pred pokolom: Veselje med otroki, tik preden jih je pobil islamski skrajnež!

Kaj  žene človeka v najbolj skrajna in zavržna dejanja, kakršno je pobijanje nedolžnih ljudi, posebej še otrok? Takšna in podobna vprašanja si po zadnjih napadih na otroke in odrasle kristjane na Šrilanki zastavlja ves civiliziran svet. Pri islamistih, ki svoje prepričanje vsiljujejo s terorizmom, je odgovor jasen: ideologija, ki si skuša podvreči človeka in ga zdresirati kot žival.

 

Prepevanje, smeh in otroške roke v zraku, to je idilična slika, posneta kakšne pol ure pred bombnim napadom v nedeljski šoli v cerkvi v Batticaloi, v katerem so islamski skrajneži ubili najmanj 28 ljudi, med katerimi je bila vsaj polovica otrok, poroča Mail Online.

Pastor Thiru Kumaran se je pripravljal na nedeljsko bogoslužje, ko je opazil človeka, za katerega verjame, da je samomorilski napadalec, saj po pastorjevih besedah ni bil del njihove skupnosti. “Imel je okoli 35 let, pri sebi je imel nahrbtnik, rekel je, da mu je ime Omar, da je iz bližnjega mesta Oddamavadi prišel obiskati našo cerkev, zato sem ga povabil naprej, a ni želel vstopiti, češ da čaka prijatelja”, je za medije povedal pastor.

Tako je izgledal pohod islamista na cerkev svetega Sebastjana tik preden se je razstrelil:

“Na našem cerkvenem dvorišču so se igrali majhni otroci”, je nadaljeval pastor … “Ko je moški zavrnil, da bi z mano vstopil v cerkev in se še naprej sumljivo vedel, so ga drugi člani cerkve obstopili in ga odpeljali na dvorišče. Ne vem, o čem so govorili, toda kmalu po tem se je zgodila eksplozija”.

Kmalu po 9. uri, ko se je pričelo velikonočno bogoslužje, je oče Kumaran slišal eksplozijo in se obrnil. Pričakal ga je grozljiv prizor: v cerkvi je bilo vse prekrito s krvjo, deli teles ubitih so ležali okrog,  med ubitimi je bilo mnogo otrok. Oče Kumaran je povedal, da je napadalec verjetno čakal, da se začne maša, da bi povzročil čimveč žrtev.

M.V.

Zadnje novice

Sorodne vsebine