6.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Medojevića, ki je za Demokracijo razkril, da je bil najuspešnejši promotor črnogorske mafije v Bruslju Jelko Kacin, sinoči aretirali zaradi izjave v parlamentu!; Packova: Sramota!

Opozicijski poslanec črnogorskega parlamenta Nebojša Medojević je bil sinoči aretiran na podlagi odredbe, ki jo je izdalo podgoriško višje sodišče zaradi njegove javne izjave glede prejemanja in dajanja podkupnine, povzema sporočilo tamkajšnje Policijske uprave spletni portal Vijesti.me.

Kot še piše omenjeni portal naj bi bil Medojević po aretaciji pripeljan v Zavod za izvrševanje kazenskih sankcij (ZIKS).

Tamkajšnja Policijska uprava še navaja, da je višje sodišče za Medojević odredilo pripor do dveh mesecev, ker je zavrnil pričanje v primeru, ki ga je spisalo črnogorsko Specialno državno tožilstvo.

»Zaradi javno izrečenih trditev te osebe, da zagotovo ve, da nekdanjemu županu Podgorice ne bodo odredili pripora in to iz razloga, ker je glavni specialni tožilec dobil podkupnino v višini 100 tisoč evrov«, piše v izjavi tamkajšnje Policijske uprave.

Na dogajanje v Črni gori se je odzvala tudi Doris Pack, predsednica Ženske zveze pri Evropski ljudski stranki (EPP) in članica predsedstva EPP.

Doris Pack: Sramota!

Na Twitterju je opozorila, da je bil Medojević aretiran, ne da bi upoštevali njegovo poslansko imuniteto in to v državi, ki je na poti v EU. Na sramotno dogajanje je opozorila tudi visoko zunanjepolitično predstavnico EU Federico Mogherini in jo pozvala k ukrepanju.

Spomnimo.

Nebojša Medojević: Najuspešnejši promotor črnogorske mafije v Bruslju je bil Jelko Kacin

»Črnogorske oblasti zelo skrbno izbirajo svoje diplomatsko osebje v Sloveniji. To ves čas zagotavlja logistično podporo pri vzpostavljanju mreže za pranje denarja,« nam v pogovoru razloži opozicijski poslanec v črnogorskem parlamentu Nebojša Medojević in doda, da je bil najuspešnejši promotor črnogorske mafije v Bruslju Jelko Kacin. Povedano se bere kot scenarij za dober kriminalni film z naslovom Balkanski narcos.

Celoten intervju z Nebojšem Medojevićem je bil objavljen TUKAJ.

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine