6.9 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Matteo Salvini pripravlja novo zakonodajo, ki ne bo trpela kriminalnih migrantov

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je prek Twitterja naznanil, da trenutno pripravlja novo zakonodajo, ki ne bo trpela kriminalnih migrantov.

 

“Pripravljam administrativni ukaz, ki bo omogočil zavrnitev azila prosilcem, ki so zagrešili zločin, saj trenutni zakon, z izjemo v določenih primerih, dovoljuje, da kriminalni tujci ostanejo v državi in prejemajo ‘zaščito’ na račun Italijanov. #zerotolerance”, je zapisal na družabnem omrežju italijanski notranji minister Matteo Salvini.

Salvinijev tvit odraža vedno večje nasprotovanje odprtim mejam med ljudmi. Italijanski, poljski in madžarski voditelji, kot poroča Voice of Europe, odločno nasprotujejo Bruslju, zdaj pa se javno mnenje v Nemčiji in na Švedskem počasi preveša na stran nasprotnikov politike odprtih vrat.

Zdi se, da je večini ljudi jasno, da je sprejemanje mase neizobraženih, nesposobnih ljudi, ki niso voljni ne delati ne spoštovati zakonov, nevzdržno. Število politikov, ki vztrajajo pri mejah in nasprotujejo migraciji, tako v evropskih državah kot ZDA, narašča.

Ivan Šokić/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine