0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Madžarska ostro nasprotuje propagandi EU, ki ponovno želi odprte meje za ilegalne migrante!

Madžarska vlada je zavrnila nove pozive k odprtju mej in še naprej vztraja, da imajo suverene države pravico do nadzorovanja svojih meja. Pozivi so prišli potem, ko so migranti do tal požgali begunsko taborišče Moria na grškem otoku Lezbos. Nemčija, Francija in Nizozemska so sporočile, da bodo sprejele “mladoletnike” brez spremstva, Poljska, Madžarska in Češka sprejemanje ilegalnih migrantov kategorično zavračajo.

 

“Ne glede na to, kdo je podtaknil požar v grškem begunskem kampu Moria, odgovorna je Evropa,” je na Twitterju zapisal Bloombergov kolumnist Andreas Kluth, ki je EU pozval k ponovnemu odprtju mej za “begunce” iz Sirije.

“Tako “novinarstvo” je odgovorno za tragedijo v kampu Moria,” se je na Kluthove nebuloze odzval madžarski državni sekretar za mednarodno komunikacijo in odnose v kabinetu predsednika vlade Zoltan Kovacs. “Poročajo, da je napačno od migrantov zahtevati, da zaprosijo za azil v prvi varni državi in trdijo, da je premier Orban “blokiral” begunce. Zahtevajo “odprte meje” kot, da bi to bila človekova pravica. Pa ni.”

Kluth je po poročanju Breitbarta EU pozval naj prisili voditelje držav, na primer, madžarskega premierja Viktorja Orbana, da spremenijo sistem migracij, sicer bomo tvegali humanitarno katastrofo kot smo ji priča na Lezbosu. Gre za izsiljevanje in zahtevo po podreditvi tujcem ki vršijo invazijo na Evropo. Če ne bomo z “begunci” ki silijo v Evropo ravnali kot s kralji, bodo ti Evropo požgali do tal.

Ne rešujemo migrantskega problema, temveč zgodovinskega
Madžarski premier Orban je glasen nasprotnik priseljevanja migrantov. “Nismo tu, da bi rešili migrantski problem, temveč zgodovinskega. Mi, Evropejci, Madžari, kristjani moramo opisati naš odnos do priseljevanja,” je povedal Orban v svojem govoru leta 2016 in poudaril, da vsiljene migrantske kvote muslimanskih migrantov ne delujejo, temveč zgolj ustvarjajo paralelne pravne sisteme in razdeljeno družbo. “Bolje je za vse, da ostanejo na svojem teritoriju,” je povedal Orban. “Ne želim niti razmišljati o integraciji muslimanov v Evropi. Največ kar lahko upamo, je živeti v miru eni poleg drugih, kar imenujemo paralelna družba.”

Nemčija, Francija in Nizozemska so se zavezale, da bodo prevzele “mladoletne” migrante brez spremstva, ki se trenutno nahajajo na Lezbosu. Poljska, Madžarska in Češka so sprejetje ilegalnih migrantov zavrnile.

Zadnje novice

Sorodne vsebine