13.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Madžarska Generacija identitete: Smo edino desnosredinsko mladinsko politično gibanje, ki se zoperstavlja levičarskemu vplivanju na mladino!

Gibanje Generacija identitete deluje v mnogih evropskih državah, tudi na Madžarskem. Gibanje pretežno mladih, večinoma študentov ali svežih diplomirancev madžarskih univerz, predvsem Univerze v Budimpešti, dobro sodeluje s somišljeniki v drugih evropskih državah, tudi z Generacijo identitete v Slovenji.

Naša revija je poslala madžarskim identitarcem nekaj vprašanj o njihovem delovanju in njihovih pogledih na razmere tako na Madžarskem kot tudi v Evropi. Naš »spletni sogovorec« je Ábel Bódi, sovoditelj madžarske Generacije identitete. Šestindvajsetletni Ábel je diplomiral iz ohranjanja naravne dediščine in živi v Budimpešti.

Kakšni so cilji madžarskega gibanja Generacije identitete?

Kratkoročni cilj našega gibanja je, da si zagotovimo navzočnost na visokošolskih ustanovah. Dolgoročni cilj gibanja pa je, da nam uspe izobraziti zaupanja vredne identitarne politike, ki bodo nekoč v prihodnosti lahko uspešno vodili našo državo. To pa lahko dosežemo le tako, da se spopademo z levičarsko hegemonijo, ki obvladuje naše univerze, in jo premagamo.

Že pred tremi leti, ob migrantskem valu v jeseni 2015, je nadškof v Pecsu ocenili, da ne gre za »begunce«, pač pa za invazijo na Evropo. Se strinjate s takšno oceno, da gre za invazijo?

Z oceno, da gre pri teh migracijah v bistvu za invazijo na Evropo, se popolnoma strinjam. Oboji, tako mi na Madžarskem, kot tudi vi v Sloveniji, smo tako rekoč na prvi liniji in smo bili prvi dve članici EU, si smo doživeli to popolno invazijo na Evropo. Pa saj je zadosti, če pogledaš gole številke, da ti je to jasno – več kot osemdeset odstotkov tako imenovanih beguncev je bilo odraslih moških. Lahko pa tudi pogledate proti Sredozemlju, tja, kjer ladje nevladnih organizacij »rešujejo« migrante. Tam je kar devetdeset odstotkov teh ljudi mladih moških, in to moških v izredno dobri fizični kondiciji.

Preberite več v tiskani izdaji Demokracije

 

Bogdan Sajovic

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine