6.3 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Madurov neumni načrt za boj proti lakoti v Venezueli: V vsako učilnico bi postavil kokošnjake in sadovnjake

Venezuela se spopada z grozljivo lakoto, zaradi katere je 80 odstotkov države ostalo brez potrebnih sredstev za nakup vsaj treh obrokov na dan za njihove družine. Venezuelski diktator Nicolás Maduro je v ta namen v sredo napovedal svoj načrt za boj proti lakoti: postavil bi sadovnjake in kokošnjake v vsako učilnico v Venezueli.

Ker je venezuelsko gospodarstvo povsem na tleh, trgovinske police pa prazne, se je socialistični diktator spomnil nove neumnosti, kako ustaviti lakoto. S spodbujanjem ljudi, naj se naučijo sami predelovati hrano in dejal, da ima tudi sam doma kokošnjak in da se prehranjuje samo z jajci, ki jih zvalijo njegove kokoši. Če verjamete v gozdne vile seveda.

V oddaji je na venezuelski državni televiziji v sredo Maduro predlagal njegov plan za boj proti lakoti. Dejal je namreč, naj se v učilnice namestijo kokošnjaki in se na tak način nahrani stradajoče otroke, čeprav še vedno trdi, da krize ni. Predlagal je tudi sadovnjake v šolah. “Vsaka šola ima prostore, nekatere imajo velike prostore. Tam bi lahko imeli živali, dvesto, tristo kokoši”, je predlagal.

Ko država umira, na dan pridejo vse vrste neumnosti
“Sami lahko zgradite kokošnjake, v vsaki šoli po tristo kokoši”, je Maduro predlagal in dejal, da ima tudi sam doma kokošnjak in kokoške uporablja za pridelavo hrane. Dejal je še, da je nujno potrebno ljudi naučiti, kako lahko sami pridelujejo hrano. “Ljudje smo se razvili zato, ker smo se naučili uporabljati svoje roke in takrat, ko smo delali z rokami, so se s tem razvijali tudi možgani”, je še razložil.

Madurov plan je torej napolniti učilnice s skupno milijon piščanci v državi, ni pa znano ali bo dejansko izvedel načrt in kje bo dobil milijon piščancev za vse učilnice v Venezueli. V isti oddaji je obljubil tudi  “pametne učilnice” z najnovejšo tehnološko opremo za otroke. V vsako učilnico bi uvedel tudi tablice z izobraževalnimi materiali od prvega do šestega leta. Ni pa razložil tega, kako namerava država, ki ne more niti nahraniti svojega prebivalstva kupiti najnovejšo tehnološko opremo za otroke.

Lana Božič/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine