-0.5 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Maduro zaprl tudi mejo z Brazilijo

Venezuelski diktator Nicolas Maduro se je danes po srečanju z visokimi vojaškimi poveljniki odločil zapreti mejo z Brazilijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Že pred tem je zaprl mejo s Kolumbijo, v torek pa tudi s karibskimi otoki Curacao, Aruba in Bonaire, da ne bi v državo prišla humanitarna pomoč, ki jo ima za trojanskega konja.

 

Medtem se je prehodni predsednik in opozicijski vodiltelj Juan Guaido osebno podal na mejo s sosednjo Kolumbijo, da bi dosegel odprtje meje in da bi v državo lahko prišla pomoč v obliki hrane in zdravil za obubožano prebivalstvo. Na približno 900 kilometrov dolgo pot iz Caracasa do venezuelsko-kolumbijske meje se je odpravil v konvoju vozil.

Na kolumbijski strani meje v mestu Cucuta je shranjenih okoli 200 ton hrane, zdravil in higienskih pripomočkov, ki so jih v glavnem prispevale ZDA.

V soboto se izteče rok za dostavo pomoči, ki ga je postavila opozicija. Za zdaj sicer ni jasno, kako bodo tovornjake s pomočjo spravili mimo vojakov, ki jih je na mejo poslal Maduro, ki meni, da je vse skupaj krinka za ameriško invazijo.

Guaido, ki ga je za prehodnega predsednika priznalo več kot 50 držav, opozarja, da so zaradi pomanjkanja hrane in zdravil ogrožena življenja več sto tisoč Venezuelcev, če ne bodo hitro dobili pomoči.

Zadnje novice

Sorodne vsebine