0.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Maduro odvzel prostost novinarju, ko mu je ta pokazal posnetek, kako morajo Venezuelci brskati po smeteh za preživetje!

Venezuelski socialistični diktator je v nedavnem intervjuju z Univisionovem novinarjem odvihral stran potem, ko mu je ta pokazal posnetek njegovih državljanov, ki so prisiljeni za preživetje brskati po smeteh. Maduro je dal novinarja in njegovo ekipo zapreti in zaplenil njihovo snemalno opremo.

Venezuelski diktator Nicolas Maduro je dal v ponedeljek zvečer začasno pridržati šest novinarjev v predsedniški palači Miraflores. Med pridržanimi, je po poročanju Breitbarta, bil tudi Jorge Ramos, ki je Maduru med intervjujem pokazal posnetek Venezuelcev ki brskajo po smeteh za hrano.

Maduru posnetek ni bil po godu, zaradi česar se je razjezi in preprosto odkorakal. Novinarski ekipi so na tej točki zaplenili vso snemalno opremo in jih pridržali v palači. Ugibamo lahko, da bi se stvar lahko končala veliko slabše, če ne bi Ramos spornega videoposnetka že prej poslal svojim delodajalcem.

ZDA zahtevale takojšnjo izpustitev novinarjev
Pomočnica ameriškega državnega sekretarja za zadeve v zahodni hemisferi Kimberly Breier je ob pridržanju novinarjev sporočila, da so ZDA zahtevale takojšnjo izpustitev. Ramosova hčerka Paola Ramos je preko družbenih omrežij potrdila, da so njenega očeta in ostale novinarje izpustili. “Povedal mi je, da ga je po četrt ure intervjuja Maduro ustavil in ga prisilil skupaj z njegovo ekipo v temno sobo za dve in pol uri. Zatem so ga izpustili brez da bi mu vrnili njegove stvari.”

Ramos je kasneje za Univision po poročanju BBC povedal, da Maduru niso bila všeč določena vprašanja o“manku demokracije v Venezueli, mučenju, političnih zapornikih in humanitarni krizi.” Madura je še dodatno razburil posnetek o Venezuelcih, ki so kopali po smeteh. Celotna novinarska ekipa je bila zaradi tega deportirana iz Venezuele.

Ivan Šokić/Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine