6.3 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Levičarski teroristi nadaljujejo z rušenjem kipov in uničevanjem tuje lastnine

Levičarski pocestni teroristi nadaljujejo s svojo kampanjo uničevanja ameriške kulture in zgodovine. Preteklo noč so v parku v mestu Portland v zvezni državi Oregon zrušili kipa dveh ameriških predsednikov, potem pa razbili še muzej Oregonskega zgodovinskega društva. Skupina zakrinkanih pretežno mladih vandalov je najprej s sprejem posvinjala podstavka kipov Abrahama Lincolna in Teodorja Roosevelta, potem pa s pomočjo vrvi na horuk oba kipa zrušila s podstavkov. Na podstavkih obeh kipov so vandali zapisali »ukradena zemlja«, na Rooseveltovega še posebej »morilec« in na Lincolnovega »Dakota 38«, kar se nanaša na 38 Indijancev plemena Dakota, ki so jih usmrtili ameriški vojaki potem, ko so jih zajeli med spopadi med zveznimi četami in plemenom Dakota.

Vandali so se nato premaknili do muzeja Oregonskega zgodovinskega društva, kjer so razdejali stekla, posvinjali fasado in razobesili transparent z napisom »Nehajte častiti rasistične morilske kolonizatorje«. Za veliki finale so se napotili skozi središče mesta do univerze in po poti razbijali izložbe trgovin  in izveske, vključno z izveskom na pisarni univerzitetne varnostne službe.

Policija se je odzvala prepozno, da bi lahko preprečila vandalizem, lahko pa bodo prijeli posamezne vandale, saj so le ti posnetke svojega »revolucionarnega« vandalizma objavili na spletu.  

Zadnje novice

Sorodne vsebine