-2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Levičarski mediji učence katoliške srednje šole ob soočenju s staroselcem označili za rasiste! Resnica povsem drugačna!

Nasprotniki ameriškega predsednika Donalda Trumpa so s pomočjo medijev naredili pravo ofenzivo proti Trumpovemu podporniku, ki naj bi z rasističnimi opazkami napadel Indijanca. Ob tem pa so kar vse študente katoliške srednje šole Covington, ki so se udeležili pro-life shoda, senzacionalistično označili za rasiste.

Mediji, kot je Hollywood Reporter, so na naslovnice umestili novico o tem, kako naj bi se učenci s kapami Make America Great Again posmehovali staroselcu na shodu, v resnici pa je vse skupaj sprovocirala skupina levičarjev, kateri pa je pripadal tudi Indijanec, ki naj bi bil deležen rasističnih opazk.

CNN je naznanil, da naj bi se najstniki s čepicami, ki nakazujejo podporo Trumpu, posmehovali ameriškemu staroselcu. Videoposnetek, ki je zaokrožil po spletu, je pokazal skupino učencev, ki so se zadrževali v bližini spomenika Lincoln Memorial. Ti so se pričeli približevati staroselcu, ki je igral na boben, njihove kretnje pa naj bi po poročanjih nakazovale na to, kako se učenci norčujejo iz njega. Slate je video komentiral z besedami, da naj bi bil pri enem izmed učencev ob domorodcu viden izraz samozadovoljstva in samozadostnosti, ki naj bi kazal na veliko krutost.

Znan kritik Trumpa Bill Kristol je na Twitterju zapisal, da bi moral Trump obsoditi šolo: “Če bi bil posnet otrok s kapo z napisom McCain 2008, bi John McCain že zdavnaj poklical gospoda Phillipsa in izrazil obžalovanje. Na ta način bi podpornike opomnil na to, da se morajo do drugih obnašati s spoštovanjem. Bo Trump naredil kaj takega?” Proti učencem katoliške srednje šole se je izrekel tudi župan mesta Covington v ameriški zvezni državi Kentucky, ta je namreč za Washington Post povedal, da obnašanje učencev ne predstavlja prepričanj in vrednot mesta.

Situacija bila povsem drugačna
Podrobnejša analiza videoposnetka je po navedbah Breitbarta pokazala, da so bili učenci zasmehovani z rasističnimi opazkami, medtem ko je prišlo do incidenta. Drug videoposnetek je celo pokazal, da je bil staroselec z bobnom v roki tisti, ki se je pričel približevati učencem, in ne obratno. Eden izmed učencev, ki ga je močno razjezil medijski pogrom, je glede shoda napisal, da so njega in njegovega sošolca obkrožili odrasli pod vodstvom staroselca Nathana Phillipsa, ki je igral na boben. Čez nekaj minut je ta pričel igrati nekaj centimetrov od nosu njegovega sošolca. Povedal je, da jim ni bilo jasno, kaj se dogaja. “Nato se nam je približalo pet Afroameričanov, ki so nas označili za ‘pedre’, ob tem pa pričeli grajati enega izmed naših sošolcev, kako se lahko glede na afroameriške korenine sploh druži z nami. Resnica mora priti na dan.”

Medtem ko Phillips na ves glas razglaša, kako se je ob skupini učencev počutil ogroženo, pa eden izmed posnetkov, ki je prav tako prišel na dan, kaže na to, kako je nekdo učencem kričal: “Belci, pojdite nazaj v Evropo, od koder ste prišli. To ni vaša zemlja,” medtem pa je Phillips nemoteno igral na bobne.

H. M./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine