16.9 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Levičarska cenzura ne pozna meja! Kanadska televizija iz filma Sam doma 2 izrezala prizor s Trumpom

Kanadska nacionalna televizija CBC je iz filma Sam doma 2: Izgubljen v New Yorku izrezala prizor, v katerem se pojavi Donald Trump. Po razburjenju na družbenih medijih so na televiziji pojasnili, da so to naredili, še preden je Trump postal predsednik ZDA.

 

Ko so na CBC nedavno predvajali ta božični film iz leta 1992, so nekateri gledalci in kanadski mediji opazili, da je bil prizor s Trumpom izrezan. Zahtevali so pojasnilo, še posebej po tistem, ko je ameriški predsednik v torek dejal, da je bila zanj čast sodelovati v tem filmu.

Tiskovni predstavnik CBC Chuck Thompson je pojasnil, da so 120-minutni film skrajšali za osem minut, da so naredili prostor za reklame. “Prizor z Donaldom Trumpom je bil le eden od prizorov, ki so bili izrezani, saj nobeden od njih ni bil bistven za zgodbo. Popravki so bili narejeni leta 2014, ko smo prvič pridobili film in preden je bil Trump izvoljen za predsednika,” je dodal.

Številni uporabniki družbenih medijev so kanadski televiziji očitali, da je šlo za politično motivirano odločitev. Trumpov sin Donald mlajši je tvitnil, da je bila to pomilovanja vredna poteza.

Oglasil se je tudi Trump, ki je na Twitterju zapisal, da film nikoli več ne bo enak, pri čemer je v oklepaju dodal, da se samo šali.

Trump se v filmu pojavi v kratkem prizoru. Mladi Kevin McCallister (Macaulay Culkin), na katerega je njegova družina pozabila, se ne znajde v velikem hotelu, v katerem biva med počitnicami. Ustavi moškega v dolgem črnem plašču in z rdečo kravato in ga vpraša, kako se pride v preddverje.

“Po hodniku in na levo,” odgovori Donald Trump.

Nepremičninski mogotec je newyorški hotel Plaza, v katerem so bili posneti prizori številnih filmov, tudi več prizorov Sam doma 2, kupil v začetku 90. let prejšnjega stoletja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zadnje novice

Sorodne vsebine