25.3 C
Ljubljana
sobota, 19 junija, 2021

Kriminalcem na oblasti se upremo lahko samo tako, da se oborožimo!

Opozicija lahko prepreči kupovanje glasov volivcev, če se oborožena upre kriminalcem, ki ščitijo štabe DPS (Demokratske stranke socialistov Črne gore, ki jo vodi Milo Đukanović, op. ur.), kjer se dogaja plačevanje – tako je na svojem Facebook profilu ter na Twitterju zapisal eden od voditeljev Demokratske fronte ter predsednik Gibanja za spremembe Nebojša Medojević, s katerim smo nedavno objavili tudi intervju v Demokraciji (kliknite TUKAJ).

 

Kot je še zapisal Medojević, je možnost tudi, da opozicija dobi v roke funkcijo direktorja policije, ki bi aretirala aktiviste DPS. »Tu spremembe zakona ne pomagajo, pač pa samo protesti in prehodna vlada.«

Demokratska fronta bo v jeseni organizirala proteste, če bo črnogorski parlament razpravljal o ukinitvi poslanske imunitete Milanu Kneževiću in Nebojši Medojeviću. Kot so sporočili iz DF, bodo šli na ulice, če se bo nadaljeval pritisk pravosodja na to politično organizacijo. Specialno državno tožilstvo se je namreč pritožilo na višje sodišče zaradi odločbe, s katero je zavrnilo predlog, da se enega od voditeljev DF odredi zapor do dveh mesecev.

Medojevič je pozneje zavrnil, da bi pričal v zvezi s svojo objavo na spletu. Napisal je namreč, da je obtoženi Miomir Moguša plačal glavnemu specialnemu tožilcu Milivoju Katniću 100 tisoč evrov, da mu ne bi odredil pripora v krivičnem postopku zaradi zlorabe položaja in oškodovanja države v vrednosti šest milijonov evrov v primeru »Carine«.

O pritožbi tožilstva bo odločil svet Višjega sodišča, ki je malo pred tem v podobnem primeru proti Medojevićevem kolegu Kneževiću ugodil pritožbi in Kneževiću dosodil dva meseca zapora. Knežević je pred tem zavrnil, da pove ime sodnika, ki je od njega zahteval deset tisoč evrov, da bi bila obsodba preklicana.

Zadnje novice

Sorodne vsebine