16.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Koronavirus terjal hud davek v Iranu: zaradi covida-19 doslej tam umrlo več kot 20.000 ljudi

Epidemija novega koronavirusa je v Iranu doslej zahtevala več kot 20.000 smrtnih žrtev, so danes potrdile oblasti v Teheranu.

 

 

V zadnjem dnevu je v islamski republiki zaradi covida-19 umrlo še 153 ljudi, skupaj doslej 20.125, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP potrdilo iransko ministrstvo za zdravje. Zabeležili so 2444 novih okužb, od začetka epidemije skupaj 350.279.

Razmere v 26 od skupaj 31 iranskih pokrajin, med drugim tudi v prestolnici, je tiskovna predstavnica ministrstva danes opisala kot zaskrbljujoče. Poudarila je tudi, da bodo morali verniki med šiitskim praznikom, ki se začne v petek, upoštevati zdravstvene protokole, verski obredi pa ne bodo smeli potekati v zaprtih prostorih.

Iran se s covidom-19 bori že vse od konca februarja. Po relativno uspešni zajezitvi prvega vala okužb so v državi aprila in maja beležili zatišje, zdaj pa povsod po državi znova beležijo visoke številke okužb vsak dan. Vrstijo se sicer opozorila, da naj bi iranske oblasti prikrivale dejanske podatke o smrtnih žrtvah in okuženih v epidemiji covida-19 in da naj bi bolezen zahtevala skoraj trikrat več smrtnih žrtev.

Zadnje novice

Sorodne vsebine