-0.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 25 oktobra, 2021

Ko levičarja sreča karma! Novinar Indexa ovaden v skladu z zakonom, ki ga je podpiral: ko so bili drugi kaznovani, je ploskal, zdaj joka, da mu je kršena svoboda izražanja

Novinar Indeksa Gordan Duhaček je bil aretiran in kaznovan v skladu z zakonom, ki ga je sam podpiral.

Slovenski mediji so se danes razpisali, da je hrvaška policija v ponedeljek na zagrebškem letališču prijela novinarja levičarskega portala index.hr Gordana Duhačka, ker se ni odzval na vabilo na pogovor na policijo zaradi ovadb, da je s svojimi sporočili na Twitterju žalil policijo ter s satirično (in dokaj vulgarno) prepesnitvijo znane hrvaške domoljubne pesmi Vilo Velebita, ki jo je naslovil Govna Velebita, žalil čustva državljanov.

Duhaček, ki je tudi urednik LGBT portala CroL, zdaj pravi, da mu je onemogočena svoboda izražanja, njegovo prijetje so obsodili v hrvaškem novinarskem društvu (HND), kjer menijo, da gre za ustrahovanje novinarjev. Podobnega mnenja so tudi hrvaški politiki levih strank, obveščena je bila tudi mednarodna javnost.

A pri zgodbi je zanimivo nekaj drugega, poroča portal Liberal. Isti novinar, ki se zgraža, da mu je kršena pravica izražanja, je javno podprl kazen zoper Slavonca Branimirja Čolakovića, ki je policistki nespodobno prepeval. Za Slavonca je izjavil:

»Upam, da je to sojenje lekcija za pevca Čolakoviča. Če še vedno ne razume, v čem je težava, mu predlagam, da se srečava in mu bom rekel, naj sleče hlače in se nagne.«

Duhačka je torej srečala karma. Kar je on drugim želel, je zdaj sam dobil.

Zadnje novice

Sorodne vsebine