26.3 C
Ljubljana
torek, 15 junija, 2021

Katoliška revija primerja Salvinija s hudičem, a verniki ne sledijo Cerkvi, obračajo ji hrbet in podpirajo protimigrantsko politiko Salvinija

Famiglia Cristiana, katoliška revija, ki je vsak teden prodajo skoraj četrt milijona, je objavila naslovnico z latinskim naslovom: »Vade retro, Salvini«, kar je izpeljano iz besed Jezusa: »Pojdi za menoj, hudič.« Izraz se je sicer uporabljal v srednjem veku za izganjanje hudiča, poroča italijanski portal Local.

V članku je italijanski notranji minister Matteo Salvini zaradi protimigrantske politike ostro napaden, povzemajo besede italijanskih kardinalov in škofov, ki Salvinijevim ukrepom nasprotujejo.

Naslovnica je sprožila razprave na družabnih omrežjih, a kot kaže, bo kratko potegnila katoliška cerkev, saj večina vernikov podpira Salvinija in zavrača pozive papeža Frančiška, da morajo italijanski verniki pozdraviti muslimanske tujce, ki pridejo v Italijo.

Besede uradne cerkve, kot denimo kardinala Francesca Montenegra, češ da pomeni zavračanje tujcev, četudi v Italijo pridejo ilegalno, tudi zavračanje Boga, zvenijo v prazno. Papeža, kardinale in škofe, ki podpirajo levičarske aktiviste pri spodbujanju imigriranja v Italijo, podpira le še manjšina vernikov.

Eden od uporabnikov družabnih omrežjih je v komentarju zapisal, da če je hudič Salvini, je tudi on hudič. »Če nasprotujem temu, da tujci brez spoštovanja do veličastne italijanske kulture uničujejo moje Firence in sem zaradi tega hudič, potem sem hudič. Ampak ko pridemo tja gor, ne boste sodili vi, ampak Bog. To me tolaži,« je zapisal.

Zadnje novice

Sorodne vsebine