11.4 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Kar 70 odstotkov Avstrijcev meni, da islam ne spada v njihovo državo

Nova raziskava univerze v Salzburgu je pokazala, da kar sedem od desetih Avstrijcev meni, da islam ni združljiv z zahodnim svetom. Študija je odkrila, da je velika večina prebivalcev močno zaskrbljena zaradi vpliva, ki ga ima islam na Avstrijo. 80 odstotkov anketiranih je povedalo, da želijo, da se muslimane bolj pozorno spremlja.

Kar 72 odstotkov anketirancev je dejalo, da muslimani niso nobeno kulturno bogastvo. Polovica pa jih je dejala, da ne bi nasprotovali politikam, ki bi muslimanom omejile prakticiranje njihove religije. Prav tako polovica meni, da mošeje ne spadajo v Avstrijo. Kar 59 odstotkov pa se jih boji, da so v Avstriji tudi teroristi.

Prejšnji mesec je avstrijska obveščevalna agencija, Urad za varstvo ustave (BVT), objavila poročilo, v katerem je zapisala, da je radikalni  islamski terorizem še vedno najbolj pereče varnostno vprašanje v državi, pri čemer so glavna skrb vrnjeni borci ISIS.

Predsednik Islamske verske skupnosti Ümit Vural krivi politiko, da Avstrijci ne sprejemajo muslimanov in migrantov, medtem ko je nekdanji poslanec iz avstrijske Ljudske stranke zaskrbljeno povedal, da morajo dekleta nositi naglavne rute, da preprečijo nadlegovanje na ulicah in napade muslimanskih migrantov. To je jasen pokazatelj, da se muslimani ne asimilirajo z avstrijsko kulturo, ampak da so Avstrijci – v svoji državi – prisiljeni k asimilaciji z islamsko.

Lana Božič/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine