7.5 C
Ljubljana
nedelja, 24 oktobra, 2021

Kanada bo v naslednjih treh letih prejela 1.2 milijona migrantov

Kanadski avtor in historični sociolog Ricardo Duchesne, s katerim smo v preteklosti objavili tudi intervju, piše na svojem spletnem blogu eurocanadian.ca, da je predsednik kanadske vlade, liberalec Justin Trudeau konec oktobra najavil, da bo Kanada v naslednjih treh letih sprejela 1.2 milijona migrantov. Torej, leta 2021, 2022, in 2023, bo Kanada uvozila vsako leto 400,000 tujcev.

 

Justin Trudeau je sicer, ko je bil ob neki priliki prašan glede njegove politike odprtih mej, izjavil: » Sam koncept naroda, ki temelji na evropskih naseljencih se mi zdi žaljiv. Stari beli Kanadčani so neprijetna relikvija, ki je po pravici povedano zamenljiva. Zato tudi bodo zamenjani«. Trudeau sicer ni edini liberalni politik, ki s svojimi izjavami potrjuje obstoj načrtovane velike demografske zamenjave, za katero levi osrednji mediji trdijo, da je le »teorija zarote«. Med drugim je tudi Joe Biden izrazil veselje ob tem, da naj bi belci postali manjšina v ZDA, ko je štiri leta nazaj izjavil: »Ljudje, kakršen sem jaz, belci evropskega porekla, bodo leta 2070 prvič postali manjšina v ZDA. Absolutna manjšina. Manj od 50 odstotkov ljudi bo od takrat naprej v ZDA belega, evropskega porekla. To ni slaba stvar. To je izvor naše moči.«

Ricardo Duchesne v svojem članku poudarja, da se Trudeau, kljub temu, da je »zelo banalna oseba, ki ji primanjkujejo vse standardne lastnosti, ki smo jih skozi zgodovino človeštva povezovali z dobrim vodenjem« zaveda zelo dobro trenutnih trendov zaradi katerih bo voditelj, ki promovira raznolikost in LGBT pravice » deležen velikega občudovanja, ne glede na to kako povprečen je«.

Uvoz ogromne količine migrantov v Kanado naj bi sicer odtehtal zaton v migracijah, ki ga je povzročil COVID-19. Vendar pa je Trudeau namignil, da je odločen tudi v primeru, če bo Kanada morala zaradi epidemije zapreti meje za svoje državljane, speljati »najbolj ambiciozen migracijski načrt v zgodovini Kanade«.

Ricardo Duchesne je sicer svaril pred negativnimi posledicami množičnih migracij v Kanado tudi v intervjuju za Demokracijo, ki smo ga objavili februarja tega leta. Takrat nam je povedal, da bo demografsko gledano Kanada kmalu prenehala biti bel narod. To pomeni, da bodo tisti, ki so ustvarili in zgradili kanadsko državo postali manjšina, njihova kultura pa bo skupaj z njimi počasi izginjala. Žal grozi to danes mnogim evropskim narodom. Prav tako nam je povedal, da »Že sedaj nebelci predstavljajo skoraj polovico prebivalstva na območjih kot so Greater Toronto in Metro Vancouver.  Na vsakih deset  prebivalcev Vancouvra jih bo v manj kot dveh desetletjih sedem pripadalo vidnim manjšinam«.

Zadnje novice

Sorodne vsebine