26.1 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Kako se je vrh srbskega notranjega ministrstva pod vodstvom takratnega notranjega in sedanjega zunanjega ministra Dačića sestajal z narkošefom

Tajni posnetki do katerih so se dokopali novinarji KRIKa pričajo o srečevanju srbskih narkošefov in vodilnih ljudi na srbski policiji. Zdaj proti narkošefom tečejo sodni postopki, predstavniki policije pa zanikajo srečevanja navkljub obstoju videoposnetkov v javnosti, ki prikazujejo, kako se s kriminalci objemajo in poljubljajo s politiki, ki so nadzorovali policijo.

 

Eden od šefov srbskih narkokartelov Rodoljub Radulović se je po posnetih skritih kamer med novembrom 2008 in aprilom 2009 kar devetkrat sestal z zaposlenimi v samem vrhu Ministrstva za notranje zadeve. Kakor poroča KRIK se je Radulović med drugim sestal s tedanjim notranjim ministrom Ivico Dačićem, njegovim svetovalcem za nacionalno varnost Ivico Tončevim, Dačićevim vodjo kabineta Brankom Lazarevićem in namestnikom vodje kabineta Vanjo Vukićem.

Radulovićeva srečanja so posneli agenti srbske obveščevalne agencije, ki ga je takrat zasledovala znotraj operacije “Most”. Sestanki med šefom narkokartela in visokimi predstavniki policije so se odvijali v beograjskih restavracijah, kavarnah, parkiriščih in parkih. Posnetki nimajo zvoka, a zato prikazujejo srečanja med Radulovićem in Dačićem ter Tončevim, ki so izrazito topla, saj so jih spremljali poljubi in zdravice.

Zaradi curljanj informacij oteženo delo organov pregona

Po navedbah tožilstva je bil Radulovićev šef Darko Šarić nedavno obsojen na 20 let zaporne kazni zaradi trgovine z drogo, v kateri je pretihotapil 5,7 ton kokaina. V istem postopku je bil Radulović obsojen na 12 let in pol zaporne kazi, a se trenutno nahaja na begu.

Več preberite TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine