16 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Je napadalec na ameriški medij The Capital Gazeta levičarski skrajnež? V preteklosti je namreč že grozil razbijalcu levičarskih mitov Milu Yiannopoulusu

Po tem, ko je v ameriške medije prišel podatek, da je strelec stopil v redakcijo časopisa The Capital Gazette v Annapolisu, v ameriški zvezni državi Maryland, in začel streljati naokoli, so začeli številni predstavniki “mainstream” medijev krivdo za napad, v katerem je umrlo pet novinarjev, valiti na ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Pri tem so seveda “pozabili” omeniti, da je imel napadalec Jarrod W. Ramos osebno zamero do časopisa, prav tako pa je ta v preteklosti že grozil novinarju Milu Yiannopoulusu, ki velikokrat razbija levičarske mite, kar kaže na to, da gre verjetno za levičarskega skrajneža.

Ramos, ki se je v četrtek odpravil na strelski pohod, je imel s časopisom The Capital Gazette dolgoletni spor, ki se je začel še preden je Donald Trump najavil, da se bo potegoval za kandidaturo predsednika Združenih držav Amerike.

Ramos tožil časopis, ker so ti pisali o njegovem primeru nadlegovanja
Po navedbah ameriškega Breitbarta je šlo za res dolgotrajno bitko, ki je med strelcem in časopisom trajala skoraj desetletje. Ramos je blatenje časopisa izvajal več let s pomočjo družabnega omrežja Twitter. Vse se je začelo s tem, ko je bil Ramos leta 2011 obsojen zaradi kriminalnega nadlegovanja ženske in se je o tem kolumnist Eric Hartley razpisal o obsodbi in njegovi zgodovini nadlegovanj. Ramos, ki mu pisanje o njem nikakor ni bilo po godu, se je zato odločil za tožbo proti časopisu, ki jo je izgubil. Sklepati je mogoče, da je bilo prav maščevanje razlog, čemu se je ta odločil za strelski pohod.

Tik preden je Ramos vstopil v pisarne časopisa, je ta na družabnem omrežju Twitter objavil zapis, v katerem je izrazil nestrinjanje z odločitvijo sodnika, ki je sodil v zadevi s časopisom. Ženska, ki jo je Ramos nadlegoval, je sicer že pred leti policiste posvarila, da je ta tako nor, da bo postal naslednji masovni morilec, očitno pa policisti njenih svaril niso vzeli dovolj resno in nastradalo je pet nedolžnih ljudi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine