7.2 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Javno življenje zaradi covid19 se ustavlja tudi na Portugalskem, v Franciji pa policijska ura že ob 18h!

Napisal: STA, G. B.

Na Portugalskem so zaradi novega koronavirusa danes znova ustavili javno življenje. Omejitve, ki bodo veljale najmanj mesec dni, pa so tokrat manj stroge kot v spomladanskem prvem valu pandemije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tako so tokrat v nasprotju s pomladjo odprti šole, sodišča, cerkve in cvetličarji. So pa znova zaprte trgovine z nenujnim blagom, bari in restavracije. Ljudem pa oblasti priporočajo, naj delajo od doma, če je le mogoče.

“Pravilo je preprosto. Vsak od nas mora ostati doma,” je ob naznanitvi nove ustavitve javnega življenja v sredo dejal premier Antonio Costa.

Bodo pa prebivalci med drugim lahko odšli od doma volit v prvem krogu predsedniških volitev 24. januarja. od nedelje pa bodo lahko svoj glas oddali predčasno.

Vsi, ki bodo na Portugalsko prispeli z letalom, bodo morali za vstop v državo predložiti negativen test na novi koronavirus.

Portugalska z okoli desetimi milijoni prebivalcev se po rahljanju ukrepov za božič sooča z novim porastom števila okužb z novim koronavirusom. Okužen je tudi predsednik države Marcelo Rebelo de Sousa, ki se na volitvah znova poteguje za položaj.

Do srede so na Portugalskem potrdili nekaj več kot 507.000 okužb z novim koronavirusom, umrlo je več kot 8200 covidnih bolnikov, še navaja AFP.

V Franciji pa so zaradi širjenja virusa policijsko uro uvedli že od 18. ure dalje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine