4.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Izraelska vojska uspela uničiti 300 terorističnih gnezd Hamasa v Gazi

Piše: Ž. K. (Nova24TV.si)

Ponoči so se nadaljevali spopadi v Gazi. Izraelske obrambe sile trdijo, da so v zadnjem dnevu zadele 300 tarč teroristične organizacije Hamas. Prišlo je tudi do neposrednih spopadov med Izraelci in Hamasom. Umrl naj bi tudi eden od poveljnikov, ki je stal za masakrom v Izraelu v začetku meseca. 

Izraelska vojska je čez noč izvajala napade širom Gaza. “Naše dejavnosti so osredotočene na severni del Gaze, ki je težišče Hamasa, vendar še naprej nadaljujemo napade tudi v drugih delih Gaze,” je povedal tiskovni predstavnik vojske.

Med 300 uničenimi lokacijami, ki jih je uporabljal Hamas za bojevanje, so bile lokacije z orožjem za protioklepno delovanje, lansirne ploščadi za rakete in podzemni prostori za namestitev teroristov. V napadih naj bi bilo ubitih 10 civilistov.

Izraelska vojska obenem sporoča, da je bil v napadih ubit eden od vodilnih pripadnikov Hamasa, ki je bil odgovoren za napad organizacije na Izrael. “V preteklosti je poveljeval zračnim silam Hamasa in sodeloval pri razvoju zmogljivosti teroristične organizacije na področju brezpilotnega letalstva in padalstva,” je dodala vojska. Hamas po drugi strani trdi, da so v spopadih na severu Gaze ubili pripadnika IDF.

 

Izrael so napadli Hutiji iz Jemna
Izraelske sile so danes poročale o vdoru “sovražnega letala” v bližini mesta Eliat. Pozneje so vest popravile in dejale, da se je letalo približevalo izraelskemu ozemlju. Vojska več informacij ni podala, so pa zato lokalni mediji poročali, da je bil na Rdečim morjem sestreljen brezpilotni letalnik. Nato so odgovornost za napad prevzeli Hutiji iz Jemna, poroča STA. Gre za skupino, ki jo opremlja Iran, kot tudi Hamas v Gazi in Hezbolah v Libanonu. “Ti brezpilotni letalniki pripadajo državi Jemen,” je na vprašanje o napadu na Eliat odgovoril predsednik vlade Hutijev Abdelaziz bin Habtour. Hutiji so del osi upora proti Izraelu in se borijo tako z besedami kot droni, je še dodal.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine