6.3 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Izraelska vojska razstrelila postojanko džihadistov

Izraelska vojska je danes na območje Gaze izstrelila tankovsko raketo. Kot so sporočile izraelske oblasti, so ciljali na opazovalnico palestinskega terorističnega gibanja Islamski džihad, ob tem pa je bil napad odgovor na odkrito eksplozivno sredstvo ob ograji na meji med Gazo in Izraelom. Umrla sta dva Palestinca.

 

Po podatkih palestinskega zdravstvenega ministrstva sta bila v izraelskem napadu ubita 25-letni Husein al Amur in 28-letni Halem al Naka. Incident se je zgodil na vzhodu mesta Rafah na jugu Gaze.

Izraelska vojska naj bi raketo izstrelila, ko je na meji med Gazo in Izraelom odkrila in uspešno odstranila eksplozivno sredstvo, katere ciljna tarča so bili pripadniki izraelskih oboroženih sil, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V ločenem letalskem napadu, ki ga je izraelska vojska izvedla v soboto ponoči, je Izrael napadel dve tarči na območju Gaze, ki je pod nadzorom Hamasa. O smrtnih žrtvah napada ne poročajo.

Kot je sporočila izraelska vojska, je bil letalski napad odgovor na kratek vdor na izraelsko ozemlje s strani Palestincev, ki so kmalu zatem pobegnili nazaj na območje Gaze. Ob tem pa naj bi bil napad še odgovor na palestinske poskuse poškodovanje ograje na meji in izraelske varnostne infrastrukture med minulimi protesti.

Množični protesti, ki so izbruhnili 30. marca letos, so po navedbah palestinskega zdravstvenega ministrstva doslej zahtevali najmanj 118 smrtnih žrtev, največ 14. maja, ko so Palestinci protestirali proti selitvi ameriškega veleposlaništva v Jeruzalem. Takrat je protestiralo več deset tisoč, 62 jih je bilo ubitih. V tem času ni bil ubit niti en izraelski državljan.

Zadnje novice

Sorodne vsebine