15.8 C
Ljubljana
sreda, 22 septembra, 2021

Izrael zaradi delta seva ponovno uvedel nošenje mask v zaprtih prostorih, svetovano je nošenje tudi na prostem!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

V Izraelu so zaradi naraščanja števila okužb z novim koronavirusom znova uvedli obvezno nošenje mask v zaprtih prostorih, kar so odpravili pred vsega desetimi dnevi. Po navedbah vodje izraelske posebne skupine za soočanje s pandemijo covida-19 Nahmana Aša do novega porasta okužb najverjetneje prihaja zaradi bolj kužne različice delta.

V zadnjih štirih dneh v Izraelu beležijo več kot sto novih primerov okužbe s koronavirusom dnevno. Zato je bilo treba ukrepati, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil Aš.

Ukrep obveznega nošenja zaščitnih mask v zaprtih prostorih začenja veljati danes opoldne po krajevnem času. Mask sicer ne bo treba nositi tistim, ki se rekreirajo in majhnim otrokom. Je pa zdravstveno ministrstvo priporočilo nošenje mask tudi na prireditvah na prostem, tudi na za danes predvideni paradi ponosa, ki naj bi se odvila v Tel Avivu. Vnovičen porast okužb v državi so začeli beležiti v ponedeljek, ko so prvič po aprilu zabeležili več kot sto novih primerov okužbe. Večinoma gre za okužbe z novo različico delta, ki so jo prvič identificirali v Indiji. Med okuženimi v Izraelu je veliko mladih in tudi tistih, ki so že bili cepljeni, navaja dpa.

Izrael je sicer država z največjo precepljenostjo prebivalstva na svetu, a se prav tako sooča s premajhnim interesom za cepljenje. Od okoli devet milijonov prebivalcev jih je najmanj en odmerek cepiva proti covidu-19 prejelo več kot 5,5 milijona, drugi odmerek oz. polno zaščito pa 5,2 milijona. V prvih dneh je bila kampanja cepljenja izjemno učinkovita, nato pa se je interes za cepljenje zaustavil. Ob naraščanju novih okužb se sicer znova povečuje tudi interes za cepljenje, poroča STA.

Zadnje novice

Sorodne vsebine