4.1 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Izrael odgovoril z napadi na iranske vojaške cilje v Siriji

Izraelska letala so ponoči napadla več vojaških ciljev v Siriji, s čimer so po navedbah izraelske vojske odgovorila na iranske raketne napade na izraelske sile na Golanu. Sirski mediji so poročali, da je sirska vojska sestrelila na desetine izraelskih raket. Gre za veliko zaostritev napetosti v regiji, opozarja francoska tiskovna agencija AFP.

 

Iranske sile so po navedbah izraelske vojske v sredo na položaje izraelske vojske na Golanski planoti izstrelile okoli 20 raket. Izraelski protiraketni sistemi so sicer prestregli nekaj iranskih izstrelkov, preostali pa niso povzročili večje škode ali žrtev, so zatrdili v izraelski vojski.

Na napad je Izrael odgovoril z napadi na iranske vojaške cilje v Siriji. Po navedbah AFP je šlo za eno največjih izraelskih vojaških operacij v zadnjih letih in sploh največjo proti iranskim tarčam.

Po navedbah tiskovnega predstavnika izraelske vojske Jonatana Konrikusa so ciljali skladišča, obveščevalne in logistične cilje ter kraje, od koder naj bi bile izstreljene rakete.

Sirska vojaka je zgodaj davi nato sporočila, da so s protiraketnimi sistemi sestrelili več deset izraelskih raket, izstreljenih na Sirijo. Niso pa razkrili, ali so bile rakete usmerjene proti prestolnici Damask, kjer je bilo zgodaj davi sicer slišati eksplozije.

“Izrael je skušal uničiti protiraketno obrambo in radar,” je navedla sirska tiskovna agencija Sana.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine