17.9 C
Ljubljana
torek, 24 maja, 2022

Izklop semaforjev: Nemški kancler Scholz obsojen zaradi laganja v škandalu Cum-Ex? Davkarija oškodovana za več kot 100 milijonov evrov

Piše: KulturniMarksizem.si

Resnično presenetljiv preobrat v tretjem sojenju Cum-Ex (dosjeji CumEx so preiskava o shemi davčnih goljufij, odkritih v letu 2017) v Bonnu je prineslo pričanje obtoženca, ki je priznal napake in “miselnost sledilca”.

Tako se prvič zdi, da je obrambna linija lastnikov Warburga oslabljena. Za kanclerja SPD Olafa Scholza, ki je bil takrat v tej aferi “ekipni igralec”, se obetajo mračni obeti.

Obtoženec je priznal po “sodnikovem nasvetu«

Trinajsti dan tretjega sojenja Cum-Ex je po obsežnem “kopanju” sodnika končno izbruhnila bomba. Nekdanji izvršni direktor Warburg-Invest, hčerinske družbe banke Warburg, je presenetljivo priznal, da je sodeloval pri poslih cum-ex. Obtoženec je po nujnem nasvetu sodnika, ki ga je večkrat opomnil, naj končno pove resnico za svoje dobro, končno priznal. Očitno je ravnal v nasprotju z nasveti svojih štirih odvetnikov.

“Dolga leta je prikrival dogodke, da bi upravičil svoja dejanja pred sabo, drugimi in pravosodnim sistemom,” je dejal obtoženi menedžer. “To je bilo narobe, zaradi skrbi za svojo kariero si je zatiskal oči in pustil ob strani svoje pomisleke glede poslov,” je dejal.

“Globoko obžaluje, da je s tem ustvaril bistven pogoj za izvedbo tukaj obravnavanih transakcij in s tem povzročil ogromno davčno škodo,” je sklenil.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Sorodne vsebine