11.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Italijanska policija aretirala levičarskega ekstremista, ki je izvedel bombni napad na strankarsko pisarno Salvinijeve stranke

Italijanska policija je na severu Italije aretirala levega ekstremista, ki je obtožen, da je avgusta lani v Trevisu pri Benetkah izvedel bombni napad na pisarno, ki pripada stranki italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija. 

 

Po poročanju spletnega portala Breitbart je italijanska policija v severni Italiji aretirala levega ekstremista, ki je odgovoren za bombardiranje pisarne, ki pripada stranki italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija, tako imenovani Ligi. Do aretacije levičarskega skrajneža je prišlo potem, ko so do njegove identitete prišli na podlagi poglobljene preiskave, ki se je navezovala na boj proti mafiji v Benetkah z okolico. Do bombardiranja je prišlo avgusta lani v Trevisu. Eksplodirala je ena bomba, detonacijo druge bombe pa je pravočasno uspelo preprečiti policiji in spremljevalnemu osebju. Slednje se je izkazalo za odločilno, saj bi ravno eksplozija druge bombe, ki je vsebovala žeblje in druge kovinske dele, zagotovo povzročila poškodbe ali pa celo smrt več oseb.

Povzročitelj napada je bil španski anarhist
Aretirani osumljenec naj bi bil po pisanju italijanskih medijev 42-letni španski anarhist Juan Antonio Sorroche Fernandez, ki je bil pred tem že od leta 2017 v stalnem begu pred italijanskimi oblastmi zaradi različnih kaznivih dejanj. Levičarska skupina, znana pod imenom “Celica iz Santiaga Maldonada”, je odgovornost za omenjeni napad sicer prevzela že kmalu po njegovi izvršitvi. Napad v Trevisu pa ni bil edini, za katerim je stala omenjena skupina. Pred tem so namreč njeni člani izvedli tudi bombardiranje policijske postaje v Rimu.

Levi ekstremizem narašča tudi drugod po Evropi
V zadnjih letih je bilo več podobnih primerov zabeleženih tudi drugod po Evropi. V Nemčiji so tako v zadnjem času aretirali več levih skrajnežev, pri čemer je bil eden obtožen celo posedovanja mobilne tovarne bomb. Podobno velja za Švedsko, kjer je bil letos eden izmed levih skrajnežev obtožen nezakonitega kopičenja policijskih uniform ter strelnega in drugega orožja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine