22.5 C
Ljubljana
sobota, 19 junija, 2021

Italija zavrnila dovoljenje za vplutje nemške ladje s 101 migrantom na krovu

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je nemški humanitarni ladji s 101 migrantom na krovu preprečil vplutje v katero od italijanskih pristanišč. Ladja nemške nevladne organizacije Lifeline računa na pomoč Nemčije. Medtem so zabeležili še en klic na pomoč z morja, na gumenjaku pred libijsko obalo naj bi bilo do sto ljudi.

Ladja Eleonore je v ponedeljek s potapljajočega se plovila pred obalo Libije pobrala 101 migranta. Po navedbah kapitana in lastnika ladje Claus-Petra Reischa so jih rešili “zadnjo sekundo”, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot piše italijanski časnik La Repubblica, je bil Reisch pred enim letom na Malti več mesecev pridržan in kasneje tudi obsojen na plačilo 10.000 evrov kazni zaradi še enega reševanja migrantov na morju. Zaradi tega je tudi malo verjetno, da bi ladja Eleonore dobila možnost vplutja na Malto.
Tako je nevladna organizacija Lifeline Nemčijo zaprosila, naj jih usmeri v varno pristanišče. Po navedbah Reischa za zdaj še niso dobili nobenega pozitivnega odziva od katere od držav EU.
Humanitarna organizacija Alarm Phone pa je po poročanju La Repubblice danes zjutraj prejela nov klic na pomoč z morja. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine