5.7 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Italija namerava znižati davek na goriva in razveljaviti pokojninsko reformo

Italijanska vlada namerava v prihodnjem letu znižati davek na goriva in razveljaviti pokojninsko reformo, ki je v veljavi od leta 2012. “Vse druge vlade so zviševale davek na goriva, mi ga želimo oklestiti,” je po seji italijanske vlade o proračunu za prihodnje leto dejal italijanski notranji minister Matteo Salvini.

Podpredsednik italijanske vlade Luigi Di Maio je ob tem menil, da za vlado naraščajoč deficit v prihodnjem letu ne bo nobena težava. Izrazil je pričakovanje, da se bo ta zniževal od leta 2020 dalje po zaslugi ukrepov italijanske vlade za oživitev gospodarstva. Ob tem je napovedal, da bodo enotna davčna stopnja, nova pravila za upokojevanje in temeljni dohodek del proračuna, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Gospodarski minister Giovani Tria je potrdil, da bo italijanska vlada vse to uvedla postopoma. Dodal je, da je progresivna izvedba reform njuna, da v Italiji v red spravijo javne finance. Nestrankarski Tria v Evropi velja kot garant finančne discipline v Italiji, ob tem dodaja APA.

Zadnje novice

Sorodne vsebine