6.4 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Italija namerava za razvoj Afrike nameniti milijardo evrov

V boju proti nezakonitim migracijam namerava Italija za razvoj Afrike prispevati milijardo evrov. “Želimo podpreti gospodarstvo in delovna mesta v Afriki,” je v pogovoru za italijanske medije danes napovedal italijanski notranji minister in vodja Lige Matteo Salvini.

“Zapreti zunanje meje Evropske unije ni dovolj. Afriškim državam moramo ponuditi možnost za delovna mesta in pri tem podpreti kmetijstvo, ribištvo in trgovino. Naša vlada bo storila to, česar levica doslej ni storila,” je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA še poudaril Salvini, ki je tudi podpredsednik italijanske vlade.

Salvini je na EU tudi naslovil zahtevo, da mora pospešiti sklenitev dogovorov o vračanju nezakonitih migrantov z državami izvora. “Vsaka pogodba o sodelovanju s katero od afriških držav mora istočasno vsebovati tudi dogovor o vračanju,” je zahteval.

Dodal je, da je Italija podpisala dogovor o vračanju s Tunizijo, ki dobro deluje. “Nove dogovore moramo podpisati še z Nigerijo, Senegalom, Gambijo, Slonokoščeno obalo in Malijem,” je še dejal Salvii in napovedal, da bo kmalu obiskal tudi Maroko in Alžirijo.

Kot je še dejal, je nedavno na italijanski otok Lampedusa s 13 čolni prispelo 135 tunizijskih migrantov. “Ti migranti so zapravili denar, čas in energijo, saj jih bomo v naslednjih dneh poslali nazaj domov. V Italijo je mogoče priti samo z dovoljenjem. Konec z lepim življenjem!” je še komentiral in napovedal takojšen izgon vseh tujcev, ki bodo v Italiji storili kaznivo dejanje, še poroča APA.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine