2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Italija, najhuje prizadeta evropska država zaradi koronavirusa, napoveduje postopno vračanje v običajno življenje

Italija, ki sodi med najhuje prizadete države zaradi pandemije novega koronavirusa, načrtuje postopno vračanje v običajne življenjske tirnice. Vodja delovne skupine za boj proti novemu koronavirusu Vittorio Colao je danes v Rimu napovedal, da bodo hkrati stalno spremljali razvoj pandemije ter vzdržnost zdravstvenega sistema.

 

Vsem Italijanom bo od začetka maja tudi na voljo aplikacija Immuni, s katero bodo lahko locirali osebe v svoji bližini, pri katerih je bil test na okužbo z novim koronavirusom pozitiven. Predstavnik italijanske vlade za boj proti pandemiji Domenico Arcuri je sodržavljanom že zagotovil, da ne bo nobenih težav glede varovanja podatkov in aplikacije, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Italijanska vlada si tudi prizadeva nabaviti več zaščitnih mask. Od ponedeljka naj bi na dan porabili do 12 milijonov zaščitnih mask, kar je približno za trikrat več, kot so bile povprečne dobave zadnjih tednov. Do ponovnega odprtja šol v začetku septembra naj bi jih na dan potrebovali do 30 milijonov.

Žarišča okužb so v Italiji tudi domovi za starejše, zaradi česar so danes začeli z obsežnim nadzorom domov za starejše. Kot so sporočili karibinjerji, so pri nekaterih ugotovili hude nepravilnosti glede preventivnih ukrepov za zajezitev okužb z novim koronavirusom.

V italijanskih domovih za starejše je doslej od 1. februarja umrlo več kot 7000 stanovalcev, kar je približno sedem odstotkov vseh italijanskih starostnikov, ki živijo v domovih za starejše. Italijanske zdravstvene oblasti ob tem opozarjajo na pomanjkanje zaščitne opreme v domovih ob začetku pandemije, prav tako naj bi izvedli premalo testov na okužbo z virusom.

V Italiji sicer izvedejo največ testov na okužbo na svetu glede na število prebivalcev. Povprečno na dan odvzamejo 3000 brisov na 100.000 prebivalcev. V Nemčiji 2474, v Veliki Britaniji 1061 in Franciji 560.

Sardinija pa je v luči nove turistične sezone napovedala, da bo po koncu pandemije uvedla zdravstvene izkaznice za turiste. Vsi, ki bodo na ta italijanski otok prispeli s trajektom ali letalom, bodo morali imeti potrdilo, da je bil njihov test na okužbo z novim koronavirusom že teden dni pred prihodom negativen, dodatno naj bi jih zdravstveno pregledovali tudi med počitnikovanjem, še navaja APA.

……………………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine