23.4 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Islamski skrajnež Anjem Choudary bo kmalu izpuščen iz zapora

Po pisanju britanskih medijev bodo islamskega skrajneža in aktivista Anjema Choudarya že po treh letih odslužene zaporne kazni prihodnji mesec izpustili iz zapora. 51-letni Chaudary je bil zaradi širjenja sovražnega govora in nagovarjanja muslimanov po svetu k »Sveti vojni« oz. Jihadu z vključitvijo in podpori islamski teroristični organizaciji ISIS obsojen na petletno zaporno kazen.

Ker bo islamski skrajnež iz britanskega zapora izpuščen predčasno, bo opazovan na vsakem koraku kot ‘sokol,’ saj za Veliko Britanijo predstavlja grožnjo visoke stopnje, je se na tiskovni konferenci za novinarje povedal minister za pravosodje Rory Steward.

Fanatični ekstremist Anjem je zaradi svojega pridiganja znan po vsem svetu. Predno je bil obsojen in zaprt je kot gost nastopil v raznih televizijskih oddajah in v poročilih v Britaniji kot v Združenih državah Amerike. S svojim sovražnim govorom je v preteklosti že »navdahnil« mnoge muslimanske skrajneže k terorizmu. Eden takšnih primerov, ki so pretresli zahodni svet, je bil teroristični napad na London Bridge islamskega skrajneža Khuram Butta leta 2016 ter leta 2013, ko sta Michael Adebolajo in Michael Adebowale v Woolwichu na jugovzhodu Londona umorila pripadnika britanske vojske Lee Rigbyja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine