3.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Ironija usode: Migrantska tolpa oropala zagovornika migracij, senatorja Petih zvezd, Gabriela Lanzija!

Trije alžirski migranti so na rimski železniški postaji oropali senatorja Gibanja petih zvezd Gabriela Lanzija in kasacijskega sodnika. Ali je to že prva posledica politike nove italijanske vlade, ko so prejšnji teden dovolili izkrcanje 182 ilegalnih migrantov v italijanskih pristaniščih?

Neljubi dogodek se je zgodil na rimski železniški postaji Termini, ko sta se senator Gibanje petih zvezd Gabriel Lanzi in kasacijski sodnik zaključevala kosilo v bližnji restavraciji pri železniški postaji (kasacijski sodnik ima v Italiji edini pravico sprožiti sodni postopek proti sodnikom in preostalim javnim uslužbencem od obtožnice do obsodbe). Nenadoma so ju obkolili trije alžirski migranti in jo oropali. Vzeli so jima torbo s s dokumenti, Ipad in prenosni računalnik. Vendar pa to ni bil zadnji incident na tej železniški postaji, saj sta v preteklosti dva ilegalna migranta pretepla in poskušala oropati šestdesetletno žensko. Neznani afriški ilegalni migrant pa je zabodel na Terminiju nič krivega brezdomca.

Dva od članov roparske združbe so policisti nemudoma ujeli, medtem ko se je tretji izmaknil in pobegnil roki pravice. Incident se je zgodil kmalu, ko sta se v Italiji povezala v novo vlado levičarska Demokratska stranka in Gibanje petih zvezd, ki sta drastično spremenili politiko do migracij prejšnjega notranjega ministra Mattea Salvinija. Prejšnji teden so tako v italijanskih pristaniščih že sprejeli trajekte s 182 ilegalnimi migranti.

Levičarka italijanska vlada želi zadušiti Italijo z ilegalnimi migranti 
Medtem ko Salvini pripravlja množične shode in se pripravlja na sledeče italijanske parlamentarne volitve, nova oblast ponavlja stare vzorce vladanja, ki so Italijo pripeljali v izredne razmere glede nezakonitih migracij. Najbolj je trpel italijanski otok Lampedusa, kjer je bilo na otoku že več ilegalnih migrantov kot lokalnega prebivalstva. Po poročanju Voice of Europe pa se je odzvala tudi vodja stranke Bratje Italije, Georgia Meloni, ki je zatrdila, da hočejo muslimani sprožiti sveto vojno. “Če želijo muslimani pripeljati sveto vojno v naše domove, je čas za drastično spremembo. Edina rešitev je, da popolnoma blokiramo kakršnokoli možnost muslimanski migracij dokler se njihove ideje in nameni ne razjasnijo,” zaključuje predsednica stranke Bratje Italije Georgia Meloni.

Luka Perš/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine