-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

Igralec Shia LaBeouf, znan po levičarskih izpadih, se je spreobrnil v krščanstvo

Piše: Tanja Brkić (Nova24tv)

“Imel sem pištolo na mizi”, je dejal znani ameriški igralec Shia LaBeouf, ki je razkril, kako blizu je bil samomoru po številnih javnih škandalih in povedal, da se je spreobrnil v katoličanstvo, potem ko je dobil vlogo očeta Pia v prihajajočem biografskem filmu.

Ameriški igralec je dejal, da se je med snemanjem svojega prihajajočega filma “Padre Pio” spreobrnil h krščanstvu in postal član rimskokatoliške cerkve. LaBeouf je razkril svojo spreobrnitev v intervjuju, ki je bil objavljen v četrtek s škofom katoliškega ministrstva Word on Fire Robertom BarronomShia LaBeouf, ki prihaja iz mešane judovsko-krščanske družine, je razkril, da se je spreobrnil v katoliško vero, potem ko je bil izbran za glavnega lika v Padre Piu.

Ko je raziskoval pokojnega italijanskega meniha in ostal v samostanu, da bi se pripravil na svojo vlogo v prihajajočem filmu Abela Ferrara, je 36-letni igralec povedal, da ga je pritegnila duhovnost, ko se je boril s samomorilnimi mislimi in globoko zakoreninjenimi občutki sramu. Igralec je opisal, da je vero dejansko občutil med snemanjem novega filma o frančiškanskem mistiku, saj je bil pred snemanjem filma osredotočen le na svojo kariero in ne na Boga.

Shia LaBeouf med pogovorom z Robertom Barronom (Foto: zajem zaslona)

LaBeouf je pogovor o svojih občutkih in učenje o krščanskem razumevanju greha in odpuščanja opisal kot ključnega pomena, za rešitev iz najbolj temačnega obdobja v njegovem življenju in da ni čutil prav nobene pobožnosti dokler ni srečal ljudi, ki so se moralno borili na načine, ki jih še ni videl, in se počutili varne. LaBeouf je Barronu povedal, da je bila tradicionalna oblika katoliške maše, obhajana v latinščini, ključna tako pri njegovem spreobrnjenju kot pri njegovem nastopu kot igralca v biografskem filmu.

Po številnih škandalih je našel odgovor v veri

Njegovo življenje se je iz super zvezdniškega spremenilo v najbolj temačno obdobje, ko je bil lani obtožen tatvine, nekaj mesecev kasneje pa ga je bivše dekle, ki je tudi pop zvezda, FKA Twigs, tožila zaradi domnevnega nasilnega vedenja. V tožbi je bilo navedeno še eno bivše dekle, ki je prav tako trdilo, da je bil LaBeouf do nje žaljiv, piše FoxNews. “Ko sem videl, da so drugi ljudje, ki so imeli na grbi večje grehe kot jaz, našli odgovor v Bogu, mi je to dalo upanje”, je povedal svojemu sogovorniku v intervjuju.

Sveti Pij (Foto: Wiki)

LaBeouf igra glavni lik v filmu, ki raziskuje življenje frančiškanskega mistika kapucina. Francesco Forgione, bolj znan kot “Padre Pio” in tudi sveti Pij iz Pietrelcine, je bil italijanski frančiškanški kapucin, duhovnik, stigmatik in mistik. V katoliški cerkvi ga častijo kot svetnika. Znan je postal po tem, da je imel večino svojega življenja stigme, kar je povzročilo veliko zanimanja in polemik. Leta 1999 ga je razglasil za blaženega, leta 2002 pa za svetnika papež Janez Pavel II.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine