14.8 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

Hamas sprožil obsežen raketni napad na Tel Aviv

Piše: C. R. 

Oboroženo krilo palestinskega islamističnega gibanja Hamas je danes sporočilo, da je izvedlo obsežen raketni napad na Tel Aviv. V drugem največjem izraelskem mestu ob sredozemski obali so se medtem oglasile sirene za opozorilo pred napadom. O žrtvah za zdaj ne poročajo.

Kot so v sporočilu, objavljenem na omrežju Telegram, danes zapisale Brigade Ezedina al Kasama, so na Tel Aviv izvedli obsežen raketni napad “kot odgovor na sionistične poboje nad civilisti”, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Hamasova televizija Al Aksa je poročala, da so bile rakete izstreljene z območja Gaze.

V Tel Avivu so se medtem oglasile sirene za opozorilo pred napadom. Po navedbah dopisnika AFP so slišali najmanj tri eksplozije. Izraelska vojska je sporočila, da je bilo najmanj osem raket izstreljenih proti osrednjim območjem države iz Rafe na jugu Gaze, kjer se izraelske enote spopadajo s palestinskimi skrajneži. Vojska je še sporočila, da je izraelska zračna obramba prestregla številne izstrelke. Izraelska nujna medicinska služba pa je objavila, da ni poročil o žrtvah, poroča tiskovna agencije Reuters.

Današnji napad kaže, da je oboroženo krilo Hamasa kljub sedmim mesecem uničujoče izraelske ofenzive v Gazi, do katere je prišlo po oktobrskem napadu Hamasa na Izrael, še vedno sposobno izvajati raketne napade.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine