19.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Grozovito: Francija se sooča s porastom obrezovanja deklic

Glede na nedavno objavljeno poročilo francoske nacionalne agencije za javno zdravje se je v zadnjih dveh desetletjih število primerov pohabljanja ženskih spolovil v Franciji močno povečalo.

O tem so poročali v strokovno revidiranem časopisu organizacije Weekly Epidemiological Bulletin (BSH), v katerem je bilo omenjeno, da je po ocenah število žrtev pohabljanja od začetka 2000-ih naraslo s 60.000 na 124.3555 v nekaj več kot desetletju.

Med tistimi, za katere je bilo ugotovljeno, da so najbolj ogrožene, je bila večina 72% migrantov, starih med 18 in 40 let, ki večinoma prihajajo iz francosko govorečih delov Afrike. Glede na poročilo je 70 odstotkov žrtev žensk prišlo bodisi iz Malija, Kameruna, Slonokoščene obale, Senegala ali Gvineje.

Kar zadeva ženske, rojene v Franciji, ki so izkusile pohabljanje, jih približno 50 odstotkov živi v regiji Ile-de-France, ki obsega Pariz, pa tudi gosto priseljensko predmestje Seine-Saint-Denis.

Lani je skupina za odpravo spolnega pohujšanja v poročilu trdila, da skoraj 30 odstotkom otrok, ki živijo v pariškem predmestju, grozi pohabljenje spolovil.

Sociologinja in direktorica GAM-ov Isabelle Gillette-Faye je izjavila, “Na splošno so bile deklice deležne pohabljanja tipa 2, torej odstranitev klitorisa in miore sramnih ustnic.”

Poročilo omenja tudi, da je Francija verjetno druga najvišja država v Evropi glede na primerov obrezovanja žensk, pred njimi le Velika Britanija.

Zadnje novice

Sorodne vsebine