3.7 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

General Flynn ob predsednikovi pomilostitvi izrazil hvaležnost vsem domoljubom, ki so mu stali ob strani med kalvarijo, ki mu jo je pripravila globoka država!

Nekdanji svetovalec za nacionalno varnost  Michael Flynn se je ob zahvalnem dnevu v izjavi za javnost zahvalil prav vsakemu domoljubu, ki ga je obdal s svojimi molitvami, modrostjo in prijaznostjo. “Nikoli več, ne bi smela nobena družina ali posameznik postati tarča tako hudega obrekovanja, blatenja in ogrožanja, kot smo ga bili deležni moja družina in jaz. Ne vi in ​​vaši najbližji, niti jaz ali predsednik Trump, naša prva dama in Trumpovi otroci,” je med drugim tudi zapisal.

Izjavo za javnost je Michael Flynn dal kmalu za tem, ko ga je predsednik Donald Trump pomilostil. Flynna je odhajajoča administracija Baracka Obame obtožila sodelovanja v aferi “ruskega dogovarjanja”, Flynn pa je na sodišču priznal, da je preiskovalcem FBI lagal o pogovorih z ruskim veleposlanikom Sergejem Kisljakom, konec decembra 2016, torej v obdobju tranzicije ameriške vlade. Flynn se je moral, zaradi kritik glede svojih stikov z Rusijo, posloviti s položaja Trumpovega svetovalca za nacionalno varnost že po nekaj tednih. Ko so bili razkriti nadaljnji dokazi, so umaknili svoj tožbeni razlog. V okviru Trumpove administracije je ministrstvo za pravosodje skušalo umakniti vse obtožbe, vendar se sodnik s tem ni strinjal.

Preden je globoka država proti Flynnu sprožila ponovitev postopka, je njegova odvetnica Sidney Powell, ki trenutno preganja volilno prevaro v Georgiji, dosegla da so Flynna oprostili. Pomilostitev s strani Trumpa je prišla navkljub željam Flynna, da bi pred sodiščem še enkrat dokazal svojo nedolžnost. Trump je presodil, da ima Powellova že tako dovolj dela, saj se v tem času ukvarja z volilno prevaro v imenu ameriškega ljudstva, da ji ni potrebno izgubljati časa še s sodnico demokratov, ki bi Powellovi v povezavi s Flynnom prav gotovo z veseljem ponagajala. Flynn je danes tvitnil povezavo do svoje izjave, v kateri se je zahvalil prijateljem, družini in “vsakemu domoljubu, ki me je obdal s svojimi molitvami, modrostjo in prijaznostjo.“

“Nikoli več ne bi smela nobena družina ali posameznik postati tarča tako hudega obrekovanja, blatenja in ogrožanja, kot smo ga bili deležni moja družina in jaz. Ne vi in ​​vaši najbližji, niti jaz ali predsednik Trump, naša prva dama in Trumpovi otroci. Pridružite se mi danes pri zavrnitvi te izdaje zaupanja, ki je obremenilo naš narod, in z enotnim glasom razglasimo po tej deželi, da nikoli več ne bomo dovolili, da bi bila zakonita moč državljanov te države izruvana, spodkopana, prilaščena ali uporabljena za talca z državnim udarom proti našemu narodu, legitimno izvoljenemu predsedniku ali kateremu koli prihodnjemu predsedniku ZDA. Že več kot tri desetletja mi je kot vojaku in javnemu uslužbencu v čast in privilegij, da se borim za pravice ameriških državljanov in državljanov sveta. Skupaj z najpogumnejšimi možmi in ženskami sem se boril na oddaljenih bojiščih, sredi ognja in besa vojne. Skozi ta boj za  življenje in svoboščine na bojnem polju pravičnosti in resnice so me vodili vera, bog ter ljubezen in podpora moje žene Lori. Na skupnem potovanju smo bili blagoslovljeni, da imamo zaupanje in podporo milijonov Američanov po naši veliki državi in ​​po svetu. To je naša digitalna vojska domoljubov, ki nam je dala spodbudo, da smo se še naprej bojevali, ki je odkrila skrivnosti, ki jih sicer ne bi poznali, in je z nami delila svoje misli, sanje in modrost  na poti skozi to preizkušnjo,” je v svoji izjavi za javnost zapisal general Michael Flynn.

Sara Bertoncelj/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine