9.8 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Francoz se je radikaliziral v zaporu: Za sestavo svoje islamistične celice nagrada 80 tisoč evrov!

Starša mladega francoskega muslimana sta francoski vladi zagrozila s tožbo, saj naj bi se sin v zaporu radikaliziral in povezal s skrajno islamsko teroristično skupino Islamska država. Sin naj bi bil sicer zaprt zaradi manjših prekrškov.

V intervjuju za francoske medije sta starša povedala, da je bil sin aretiran, saj je kradel hrano v lokalnem supermarketu, za kar je bil obsojen na dveletno zaporno kazen, tekom prestajanja katere se je radikaliziral, saj je tam spoznal nekatere izmed skrajnežev, ki so ga seznanili s šeriatskim pravom in mu popolnoma zameglili razum. Ko je bil spuščen na prostost, so mu dejali, da bo prejel vsoto 80 tisoč evrov, če bo uspel sestaviti svojo islamistično celico, za kar bi moral rekrutirati mlade muslimane in širiti sporočila v duhu Islamske države.

Sin prvi dan izteroriziral svoj dom, že je ustvaril tudi spečo islamistično celico
Starša mladega muslimana sta rekla, da je isti dan, ko se je vrnil iz zapora izteroriziral njihov dom ter pretepel svoja brata, ki se nista vedla v skladu s strogim šeriatskim pravom, prav tako pa je prepovedal sestri, da zapusti hišo in od staršev zahteval, da pričneta živeti v skladu s šeriatskim pravom. V luči vsega tega sta starša po poročanju portala Jihad Watch trdno odločena, da bosta tožila francosko vlado, ki je njunega sina spremenila v operativca radikalnih islamistov, ki je pred tem kvečjemu ukradel kakšno malenkost iz trgovine. Musliman terorizira vse okrog sebe, dejansko pa je že ustvaril spečo islamistično celico, ki le čaka, da reagira na zahteve vodij. Glede poročanja nekaterih medijev se jima tudi ostali starši nameravajo pridružiti v tožbi.

J. Ž./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine