11.8 C
Ljubljana
četrtek, 11 avgusta, 2022

Francoske oblasti prepovedale Generacijo identitete

Piše: A.S.

Francoske oblasti so v sredo uradno prepovedale gibanje Generacija Identitete v Franciji. Razlog za prepoved naj bi bil »širjenje sovraštva in nestrpnosti do ljudi tujega izvora in veroizpovedi«, oziroma tako imenovani »sovražni govor« na katerega se sklicujejo globalisti in liberalci vedno, ko hočejo utišati svoje nasprotnike. Postopek prepovedi je sprožil francoski notranji minister Gérald Darmanin, potem ko so identitarci Januarja izvedli simbolično akcijo varovanja meje v Pirenejih, kjer v državo nezakonito vstopajo migranti.

Na dokončno odločitev o prepovedi so se odzvali v sredo zjutraj tudi identitarci, ki so v središču Pariza v protest hoteli razviti transparent, vendar pa jim je to preprečila policija. Dogodek je spremljal tudi francoski spletni medij Boulevard Voltaire, za katerega so identitarci komentirali to prepoved njihovega gibanja.

Predstavnik gibanja Clément Martin je rekel, da je na transparentu pisalo »Ne bomo ukinili Generacije identitete«, da pa so jim policisti brez razloga preprečili, da razvijejo transparent. Napovedal je tudi, da bo Generacija Identitete izkoristila vsa pravna sredstva, ki so ji na voljo, da razveljavi prepoved. Martin je opozoril tudi, da gre le za kulminacijo večletne represije identitarnih gibanj in da je vprašanje, če bo sodišče na koncu odločalo po črki zakona ali pa glede na politične trende. Dodal je, da je slednji scenarij, če se bo uresničil, zelo zaskrbljujoč

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine