2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Francoska policija izpraznila migrantski kamp v Parizu

Francoska policija je danes iz začasnega taborišča v severnem delu Pariza izselila več kot 1400 migrantov. Po navedbah policije je v šotorih in zasilnih zavetiščih ob pariški obvoznici živelo 1436 ljudi, med njimi 93 otrok in 1187 samskih moških.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, so se migranti v avtobuse vkrcali z minimalno prtljago, za seboj so pustili šotore, žimnice, kolesa in drugo lastnino. Kam jih bodo preselili, niso vedeli.

Po migrantskem valu, ki je Evropo zajel leta 2015, je v Parizu zraslo več deset migrantskih taborišč. Lani je policija iz taborišč v francoski prestolnici in njeni okolici izselila okoli 20.000 ljudi.

Francoski notranji minister Christophe Castaner je obljubil, da bodo do konca lanskega leta odstranili vsa taborišča v mestu, kar pa se ni zgodilo. Izseljene migrante so namestili v centrih za azilante, tiste, katerih prošnje za azil so zavrnili, pa so izgnali.

Oblasti so sporočile, da bodo kraj, kjer je stalo taborišče, varovali policisti, da se migranti ne bi vrnili in postavili novega. Vendar je le nekaj sto metrov stran okoli 300 ljudi že postavilo šotore, še poroča AFP.

Zadnje novice

Sorodne vsebine