19.5 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

(FOTO+VIDEO) Pravi čudež! V hudem požaru v romarskem svetišču v Mariji Bistrici uničeni dve dvorani, plastičen Marijin kip ter lesen križ pa povsem nedotaknjena!

Danes ponoči okoli treh je uničujoč požar izbruhnil v hrvaškem nacionalnem romarskem svetišču Marija Bistrica, nedaleč od Zagreba. Požar je uničil kompleks, kjer se nahajajo dvorane za zbiranje mladih, sprejem romarjev, katehetska dvorana in dvorana za pevski zbor.

 

Kako je izgledalo pogorišče še pred gašenjem, si lahko ogledate v videoposnetku ter na fotografijah TUKAJ.

Za zdaj vzrok požara ni znan, je pa požar prizanesel sakralnim objektom, je sporočil rektor svetišča in župnik Domagoj Matošević.V požaru nihče ni bil poškodovan, delovanje romarskega svetišča pa ni moteno, saj maše potekajo še naprej.

Zagotovo pa je mnoge presenetilo, ko so po pogašenem požaru v uničeni dvorani našli povsem nedotaknjen plastičen (!) kip Marije. Tudi lesen križ na steni je ostal nedotaknjen.

Presenetljivo je, da je požar izbruhnil ravno na obletnico sončnega čudeža v Fatimi, slednji se je zgodil 13. oktobra 1917 v Irijski globeli blizu Fatime. Zato je današnji dan tudi spomin Fatimske Matere Božje, njen praznik je sicer 13. maja, ko so se leta 1917 tam začela prikazovanja. Da se je to zgodilo ob tretji uri zjutraj (obratni čas od tretje ure popoldne, ki je ura Božjega usmiljenja), prav tako nekateri razlagajo kot simbol hudega duhovnega boja.

»To so jasna znamenja vernikom, koga se moramo držati, da bomo v teh hudih časih rešeni,« je dogajanje na facebooku komentiral župnik v Nerezinah na Lošinju Silvio Španjić.

O podobnem dogodku sicer poročajo tudi slovenski salezijanci, ki so na Rakovniku v Ljubljani septembra 2016 doživeli požar v prostorih založbe Salve. V požaru je povsem cela ostala slika Marije Pomočnice.

Zadnje novice

Sorodne vsebine