18.8 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

(FOTO) Poglejte fotografijo o božiču, ki jo je Facebook cenzuriral

Facebook je prekril oziroma cenzuriral sliko, na kateri Božiček kleči pred majhnim Jezusom, z opozorilom uporabnikom, da lahko slika vsebuje “nasilno ali eksplicitno vsebino”.

Naslednje opozorilo pod zamegljeno sliko Božička, ki kleči in se na ta način pokloni malemu Jezusu, pravi: »Ta fotografija je samodejno cenzurirana, tako da se lahko odločite, ali jo želite gledati ali ne.«

Fotografija, ki je sporna za Facebook. (foto: Twitter)

Tako pa Facebook pojasnjuje pomen “nasilne in eksplicitne vsebine”:

“Zavedamo se tudi, da ljudje drugače razumejo, kaj je nasilno in eksplicitno. Zaradi tega smo dodali opozorilo za vsebino, ki je še posebej nasilna ali eksplicitna, da ne bi bila na voljo za ogled občinstvu mlajšim od 18 let in da bi se uporabniki lahko zavedali nasilne ali eksplicitne vsebine, preden kliknejo na fotografijo, ki bi si jo ogledali,« pravi to družbeno omrežje.

“Napako smo naredili, če smo kljub številnim pritožbam dopustili vsebino”, je zapisano v standardih Facebooka in še naprej pravi, da je Facebook varen za uporabo v celotni družbi.

Še vedno pa ni jasno, zakaj je podoba majhnega Jezusa in Božička označena kot “nasilna in eksplicitna vsebina”, še piše spletni portal Lifesitenews.com.

Zadnje novice

Sorodne vsebine