9.9 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

(FOTO) “Nikoli te ne bomo pozabili” – ganljivo zadnje slovo z vojaškimi častmi od mladega vojaka Briškega, ki je padel v napadu talibanov v Afganistanu

Na pokopališču v Sesvetu pri Zagrebu je danes potekal pogreb mladega vojaka Josipa Briškega, ki je v sredo umrl v Afganistanu ter zapustil soprogo in sina, ki je pred kratkim praznoval svoj prvi rojstni dan. Briški je bil pokopan z vojaškimi častmi. Pogreba se je med drugim udeležil tudi hrvaški minister za obrambo Damir Krstičević.

 

V Sesvetu pri Zagrebu je na tamkajšnjem pokopališču Markovo polje po poročanju spletnega portala Index.hr danes potekal pogreb 27-letnega pripadnika poveljstva specialnih sil Josipa Briškega, ki je v sredo po jutranjem samomorilskem napadu talibanov v glavnem afganistanskem mestu Kabulu umrl v tamkajšnji bolnišnici. Ob talibanskem napadu sta bila sicer ranjena še dva hrvaška vojaka, ki pa sta že izven življenjske nevarnosti in se bosta kmalu vrnila v domovino.

Briški, ki je zapustil soprogo ter enoletnega sina, je bil pokopan z vojaškimi častmi. Od njega so se na pokopališču v Sesvetu med drugim poslovili njegova družina, sodelavci in prijatelji, številni pripadniki hrvaške vojske, hrvaški podpredsednik vlade in minister za obrambo Damir Krstičević ter načelnik generalštaba oboroženih sil Republike Hrvaške Mirko Šundov. Obred je bil zaprt za javnost. Vodil ga je mons. Jure Bogdan.

Več si lahko preberete in fotografije ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine