12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Filadelfijski imam pozval k prenehanju z demonstracijami, ki bolj škodijo kot koristijo! Ustrezna alternativa je prelivanje krvi!

Obstajajo številni dokazi o sodelovanju levice in islamistov pri zadnjih nemirih, ki so pojavljajo v Združenih državah Amerike. Glede na to, da je eden izmed imamov odkrito pozval k večjemu prelivanju krvi, bi bilo prav, da temu obveščevalci namenijo posebno pozornost, imam namreč ne prihaja iz Teherana, Lahora ali Kabula, ampak kar iz Filadelfije. 

Raziskovalni inštitut medijev na Bližnjem vzhodu (MEMRI) je sporočil, da je imam Nafis Abu Zayd Sparrow nagovoril vernike v posebnem videu, objavljenem 2. junija na YouTube kanalu Maktabaha Ibna Taymiyyaha. Zavrnil je mirne proteste na temeljih islamske vere. “Tudi učenjaki iz preteklosti jasno navajajo, da v Koranu ali v sunah (predpisih) ni niti najmanjše osnove za  miroljubne demonstracije ali proteste.”

Imam Sparrow je vernikom po navedbah Jihad Watcha, v poduk dejal, da je le z bojem mogoče doseči svobodo, ne pa z obračunavanjem preko Twitterja. “Izzivam vas,” je dejal in dodal: “Pokažite mi, kje je vaša volilna moč kadarkoli kaj spremenila”. Spomnil je, da je na oblast prišel Barack Obama in ob tem pozval: “Kaj je Obama naredil? Pokažite mi! Ljudje ne poslušajo. Mi kot muslimani se moramo poslužiti svojega vpogleda.”

Pravim, da če se želite ločiti od rasizma, od ljudi, ki so vpleteni v rasizem, potem se morate sami odstraniti iz sistema in v sistemu morate ustvariti svoj sistem.” V svoji izpovedi je izrazil nejevoljo do belih levičarjev, ki sodelujejo na protestih Georgea Floyda in ob tem pozval, da naj se preneha z demonstracijami, ker te prinašajo več škode kot koristi. Ustrezna alternativa je po njegovo le prelivanje krvi.

Hana Murn/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine