15.9 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Fauci bi stavil, da bo učinkovita in varna vakcina proti koronavirusu odkrita do novembra ali decembra

Dr. Anthony Fauci, vodilni ameriški strokovnjak na področju infekcijskih bolezni je na okrogli mizi o pandemiji, ki jo je v sredo organiziral Kongresni hispanski poslanski klub dejal, da je pripravljen staviti, da bo novembra ali decembra odkrita varna in učinkovita vakcina proti koronavirusu. 

Devetinsedemdesetletni Fauci, ki je »obraz« skupine za boj proti pandemiji koronavirusa je dejal, da njegova kalkulacija izhaja iz poročil o temu, kako daleč so raziskovalne skupine, ki iščejo učinkovito zdravilo. Povedal je, da je dve tretjini predvidenih poizkusov že v polnem teku, ostali pa tik pred začetkom ali v začetni fazi. Prepričan je tudi, da bi se rezultati pokazali celo prej, kot je napovedal, vendar bo preteklo še nekaj časa, da bodo rezultati dokončno analizirani in obdelani, torej pričakuje rezultate v novembru ali decembru. 

Dejal je tudi, da dokler varna vakcina ne bo dostopna, naj ljudje še naprej ravnajo samozaščitno, se pravi nosijo maske, vzdržujejo medsebojno razdaljo in se izogibajo gneči.  

Zadnje novice

Sorodne vsebine