17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Evropski poslanec Milan Zver o najbolj pereči temi Evropske unije: “Upam, da bo prišlo do kompromisa, scenarij B bi bil za EU slaba popotnica!”

V Temi dneva je nastopil slovenski evropski poslanec, Dr. Milan Zver, ki je z voditeljem Luko Svetino spregovoril o trenutno najbolj pereči temi v evropskem parlamentu in v EU nasploh. Govorila sta o vetu Madžarske in Poljske, ki trenutno preprečuje, da bi evropska sredstva, namenjena državam članicam za reševanje gospodarske krize kot posledice epidemije covida-19 in o možnosti obvoza tega veta ter kaj bi to dolgoročno pomenilo za EU.

 

Dolgoletni slovenski evroposlanec dr. Milan Zver je gostoval v Temi dneva, kjer je z gostiteljem Luko Svetino spregovoril o trenutno eni največjih težav EU – vetu dveh članic, Madžarske in Poljske. O morebitnih rešitvah je dejal, da si želi kompromisa, ker bi morebitni obvoz pomenil zelo slab precedens za nadaljevanje delovanja EU.

Zver je dejal, da gre resnično za težko situacijo, tako za Madžarsko in Poljsko kot za preostale države članice, ki pričakujejo evropska sredstva, da jih lahko porabijo za osvežitev in za revitalizacijo svojih gospodarstev. Gre seveda za sedemletni finančni paket, ki se lahko financira po dvanajstinah, in sklad za okrevanje. Sklad za okrevanje bi, če se ta situacija ne reši, povsem izginil. Tudi izplačevanje paketa po dvanajstinah je nekaj česar vlade ne marajo, saj na tak način odpadejo dolgoročni projekti.

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine