22.8 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Evropa postaja dežela dolgih nožev…

Vsake tri ure v nemški prestolnici Berlinu nekdo potegne nož kot orožje v napadu. Število napadov z nožem se ne zmanjšuje, temveč raste. Policija v povprečju beleži več kot sedem napadov z nožem na dan. Sedem na dan. V letu 2018 jih je bilo 2.795.

 

Od teh skoraj tri tisoč napadov jih je policiji uspelo identificirati skoraj dve tretjini – večinoma je šlo za starejše mladoletnike med 14. in 18. letom starosti in mlajše polnoletne osebe, v 76 primerih pa je nož kot morilsko orožje izvleklo celo 78 otrok, mlajših od 14 let.

Območja brez nožev?

Berlinska policija je poskusno za tri mesece uvedla ukrep, pri katerem so za konec tedna na določenem območju veljala strožja pravila; policija je lahko na tem območju brez utemeljenega suma pregledovala tamkajšnje sprehajalce in zasegala vse, kar bi lahko potencialno bilo orožje – predvsem nože, saj je ta začasni ukrep na tem območju prepovedoval nošnjo hladnega orožja. Akcija je ocenjena kot uspešna, saj so poleg nožev zasegli še nezakonite eksplozivne naprave, drogo in ukradeno blago. Vendar je šlo le za poskusno akcijo policistov. Sedaj konservativne stranke zahtevajo trajne ukrepe − uvedbo območij, kjer bi veljala popolna prepoved nošnje hladnega in seveda eksplozivnega orožja in kjer bi imela policija večja pooblastila, da bi se morebiti na ta način izognili brezsmiselnim zločinom z žrtvami, kot je bil tisti v bližini Alexanderplatza, ko je na ponedeljkov večer zaradi vbodnih ran izkrvavel 26-letni litovski državljan Edgar Orlovski, legalni priseljenec v Berlin. Policija je v svojem obvestilu javnosti razkrila dosedanjo rekonstrukcijo krvavega dogodka. K Edgarju je brez očitnega povoda ali razloga pristopil neznanec, ga napadel s hladnim orožjem in ga resno poškodoval. Po napadu je žrtvi uspelo po mobilnem telefonu poklicati pomoč, vendar je ta na kraj dogodka prišla prepozno, saj je moški medtem že izkrvavel. Policija je, ker ima premalo podatkov, javnosti pokazala sliko storilca in prosila za pomoč. In kri teče po berlinskih ulicah vsak dan. Kot je tekla na sobotni večer, ko sta se pred lokalom s kebabom sporekla 18-letni in 19-letni Sirec. Mlajši je nato izvlekel nož, zabodel starejšega in skušal zbežati s prizorišča, a so ga priče zadržale. Policija je storilca aretirala.

A to se ne dogaja samo v Berlinu. Tako je v vseh mestih, kjer je koncentracija migrantske populacije visoka, med njo pa se mešajo brezdelje, nasilje, nizke strasti in načelno prepričanje, da je treba z nasiljem pokazati, kdo je močnejši. Po vsej Nemčiji, po vsej Zahodni Evropi, po Skandinaviji. Tako hudo je že, da je tako imenovani ženski časopis v Nemčiji objavil članek z nasveti, kako ravnati z ranami, povzročenimi z nožem. Članek je sicer zavit v rožice, pa vendar se v njem skriva kruta realnost, ki jo potrjuje statistika. Sedem napadov z nožem na dan, vsake tri ure eden, ki se običajno končajo s prošnjo policije za pomoč in z opisom storilca, ki je navadno “južnjaškega videza”.

Pedofil in morilec
Z nožem je grozil in na koncu v Veliki Britaniji umoril tudi 35-letni Iranec Dana Abdullah, ki je bil po obsodbi za pedofilijo oziroma spolni napad na dekle, mlajše od 13 let, leta 2013 že deportiran nazaj v svojo domovino. Kljub obsodbi se je vrnil v Veliko Britanijo, znova zaprosil za azil, ker naj bi ga bile oblasti po vrnitvi v domovino mučile. Pri njegovi prošnji bi mu pomagalo priporočilo njegove žene, ki je ves ta čas živela v Veliki Britaniji z njunimi štirimi otroki, vendar mu ni želela pomagati, zato je bila njegova prošnja zavrnjena. Zato jo je s kuhinjskim nožem najmanj petdesetkrat zabodel, nato pa skušal svoj umor prikriti tako, da je truplo polil z alkoholom in poskusil zažgati hišo, v kateri je žena živela. Že prej ji je grozil, da jo bo ubil, saj ga je “osramotila”, s tem ko ga je zapustila in se spreobrnila v krščanstvo. V bistvu mu je uspelo, saj je dosegel, da bo ostal v Veliki Britaniji na tuje stroške, saj bo naslednjih osemnajst let preživel v zaporu.

Ženske žrtve vsakovrstnega nasilja
So pa tudi bolj inovativni načini umora. Na Švedskem je muslimanski priseljenec, zelo znana oseba na socialnih mrežah z več kot 100.000 sledilci, 23-letni Abbe Alssadi svoje nekdanje švedsko dekle najprej mučil, pretepel in davil, da je zgubila zavest, nato pa ji je z vnaprej pripravljeno injekcijo v vrat vbrizgal velik odmerek opiatov, da je potonila v vodo in utonila. Na sodišču se je branil, da je nedolžen, vendar so ga “pokopala” pričanja drugih nekdanjih deklet, ki so razgalila njegovo krinko lepega, uspešnega in bogatega migranta, kakršno je prodajal po socialnih mrežah – vse so namreč pričale, da je bil do njih nasilen, da jih je pretepal in davil, da so se bale za svoje življenje, da jih je verbalno in fizično poniževal. To naj bi bil tudi motiv za umor – če bi ga umorjeno dekle prijavilo na policijo, bi se njegova internetna fasada sesula v prah.

Abbe Alsadi in njegova žrtev.

Do popolne podreditve
Seveda ima pri vsem tem vpliv tudi njihova vera, ki ne samo dovoljuje, temveč tudi spodbuja vsakovrstno nasilje nad ženskami, od fizičnega pretepanja in poniževanja do prisiljevanja, da se skrivajo za rutami in dolgimi oblačili. Pri vsem tem ostaja popolnoma nejasno, zakaj evropska družba, ki že toliko desetletij ponosno razglaša enakopravnost žensk, hkrati dovoljuje in spodbuja popolnoma nasprotno prakso, in to ne samo v drugih predelih sveta, temveč pri sebi doma. Ni razumljivo, da nizozemski politiki, seveda iz Islamske stranke, pozivajo, da bi del plaže v Haagu postal “halal”, kjer bi bil dovoljen vstop samo muslimanom, ki naj bi se po besedah Nizozemca Arnolda van Doorna počutili “neugodno zaradi pomanjkljivo oblečenih, pogosto estetsko neprivlačnih ljudi. Poleg tega so ženske na plažah velikokrat soočene z nezaželenimi namigovanji oseb nasprotnega spola”. Politik gre še celo korak dlje in kot argument za “muslimansko” plažo, plažo, ki bi bila strogo ločena na ženski del, kjer bi se “sončile” popolnoma pokrite ženske, in na moški del, ki bi bil, če smo cinični, verjetno prazen, saj bi bili vsi bili na “evropskem” delu, kjer bi lahko namigovali Evropejkam v bikinijih.

Foto: epa

Kot argument za to navaja dejstvo, da imajo tudi nudisti svoj del plaže. Absurdno, ne? Kako nam v demokracijo zavito prodajajo svoje zahteve … Če pustimo ob strani dejstvo, da gre za politika, ki je bil nekoč član stranke Geerta Wildersa, borca proti migraciji in islamu, pa se je nato spreobrnil v islam in zamenjal stran, da je bil leta 2016 obsojen zaradi preprodaje drog mladoletnim osebam, in posesti strelnega orožja obsojen sicer na izredno milo kazen, se bo verjetno njegova pobuda prijela. Seveda zaradi multikulturnosti in naše potrebe, da dokažemo, kako demokratični smo, kako spoštujemo pravice vseh in vsakega posebej, seveda na lastno škodo.

Migranti kot novi volivci
Na škodo lastnih narodov, lastnih držav, vendar ne na škodo določenih politik in političnih strank. Naval migrantov je dober zato, ker predstavlja potencialno volilno bazo. V glavah globalističnih politikov bodo migranti volili tiste, ki so jih sprejeli, jim dali vse, ki se borijo za njihove pravice … In če imaš za sabo tako močno volilno bazo, se ti ni treba bati za prihodnost (lastno). No, tu sta najmanj dva problema. Prvi, da gre predvsem za muslimansko populacijo, katere namen ni voliti progresivcev in globalistov, pač pa je namen zavojevati in vladati vsemu svetu pod svojimi strogimi pogoji in šeriatskimi zakoni. Zato čakajo, da bodo večina, zato se ponekod že organizirajo v lastne islamske stranke. Vse v imenu naše demokratičnosti. Drugi problem je, da migranti ne smejo voliti, saj nimajo državljanstva.

“Keine problem!” so rekli v Bremnu, kjer so ugotovili, da 19 odstotkov prebivalcev, ki so polnoletni, nima volilne pravice, ker niso državljani. Zato bo na pobudo zeleno-rdeče koalicije, ki meni, da bi morali vsi tujci v nemški zvezni državi Bremen dobiti volilno pravico, v naslednjih treh letih približno 36.000 tujcev prejelo pismo, da imajo pravico zaprositi za nemško državljanstvo. Poglejte pogoje – osem let bivanja, zadovoljivo znanje nemščine, lastna sredstva (z izjemami), odpust iz predhodnega državljanstva (z izjemami), osnovno znanje nemškega pravnega in socialnega reda ter življenjskih razmer v Nemčiji, zavezanost temeljnemu demokratičnemu redu in nekaznovanje oziroma kaznovanje za manjša kazniva dejanja. Jasno je, da je večina pogojev samo formalnost, saj je celo na internetni strani Bremna objavljena opomba, da se lahko “zakonci in mladoletni otroci naturalizirajo z lažjimi časovnimi pogoji. Če ni zakonite upravičenosti do naturalizacije, se lahko v posameznih primerih obravnava tako imenovana diskrecijska naturalizacija, zlasti za osebe, ki so poročene z nemškim državljanom”.

M. S. Š.

Zadnje novice

Sorodne vsebine